مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره با تاکید بر اینکه تهران برای «حمله به عمق اسرائیل» آمادگی دارد، گفت که ادعای نابودی برنامه هستهای ایران «یک توهم است».
این مصاحبه که شامگاه سهشنبه ۳۱ تیر از الجزیره پخش شد اولین مصاحبه پزشکیان با این شبکه قطری پس از جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران است.
مسعود پزشکیان در این مصاحبه تاکید کرد که ایران «جنگ نمیخواهد» اما «به قطعی بودن آتشبس هم تکیه نمیکند» و برای دفاع از خود آماده است.
او همچنین با تایید اینکه اسرائیل ضرباتی به ایران وارد کرد گفت که ایران هم «با قدرت به عمق اسرائیل ضربه زد» اما اسرائیل خسارات خود را «پنهان میکند».
رئیس جمهور ایران همچنین به «برخی نفوذهای اطلاعاتی» در داخل کشور اذعان کرد و در عین حال عامل اصلی را استفاده اسرائیل از «فناوری و قابلیتهای آمریکا» دانست.
اظهارات مسعود پزشکیان درباره «عدم تکیه به آتشبس» و احتمال از سر گرفته شدن دوباره جنگ با اسرائیل در روزهای اخیر از زبان برخی دیگر از مقامهای جمهوری اسلامی نیز شنیده شده است.
از جمله عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، هم به این احتمال اشاره کرده و از «عدم پایبندی اسرائیل به آتشبس» سخن گفته است.
روز سهشنبه دو مقام ارشد نظامی اسرائیل هم به احتمال از سر گرفته شدن جنگ با ایران اشاره کردند.
اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، شامگاه سهشنبه در جلسهای با فرماندهان ارشد نظامی گفت که این کشور ممکن است از سرگیری کارزار خود علیه ایران را در نظر بگیرد.
به گزارش اورشلیمپست، آقای کاتز در نشست «ارزیابی وضعیت» با فرماندهان ارشد نظامی، بر اهمیت «حفظ برتری هوایی اسرائیل که در جریان عملیات شیر برخاسته به دست آمد» تاکید کرد و همچنین خواستار تدوین یک طرح اجرایی موثر برای جلوگیری از احیای برنامههای هستهای و موشکی ایران شد.
ایال زمیر، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، نیز در این نشست گفت که کارزار مقابله اسرائیل با ایران «تمام نشده است».
«یک توهم»
مسعود پزشکیان در مصاحبه خود با الجزیره همچنین گفت که صحبت در مورد پایان و نابودی برنامه هستهای ایران «فقط یک توهم است» زیرا به گفته او «قابلیتهای هستهای ما در ذهن دانشمندان ما است، نه در تاسیسات ما.»
او همچنین تاکید کرد که بر اساس قوانین بینالمللی، غنیسازی اورانیوم در خاک ایران ادامه خواهد یافت.
پزشکیان در عین حال اظهار نظر سایر مقامهای جمهوری اسلامی را تکرار کرد که تهران به دنبال سلاح هستهای نیست.
او گفت که هرگونه مذاکره آینده با ایالات متحده باید بر اساس «وضعیت برد-برد» برای هر دو طرف باشد.
یک شب پیشتر نیز عباس عراقچی در مصاحبه با شبکه آمریکایی فاکس نیوز گفته بود ایران از غنیسازی دست نخواهد کشید؛ اظهاراتی که واکنش رئیس جمهور ایالات متحده را نیز به دنبال داشت.
اسرائیل که مدعی بود برنامه هستهای ایران «یک تهدید حیاتی فوری» برای موجودیت این کشور است، روز ۲۳ خرداد به ایران حمله کرد و موجب بروز جنگی ۱۲ روزه بین دو کشور شد که بعدا با میانجیگری دونالد ترامپ پایان یافت. با این حال آتشبس بین دو کشور «شکننده» توصیف شده است.
پس از حملات اسرائیل و همچنین حملات اول تیرماه ایالات متحده به تاسیسات هستهای ایران، مجلس شورای اسلامی همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به حالت تعلیق در آورد.