مرگ غلامحسین غیبپرور، رئیس سابق بسیج و جانشین فرمانده سپاه در قرارگاه مرکزی امنیتی امام علی
خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، از مرگ غلامحسین غیبپرور، جانشین فرماندهکل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قرارگاه مرکزی امنیتی امام علی و رئیس سابق سازمان بسیج سپاه، خبر داد.
این خبرگزاری دلیل مرگ غیبپرور را «عوارض شیمیایی» جنگ ایران و عراق اعلام کرد.
غلامحسین غیبپرور که متولد ۱۳۴۱ بود، در آذرماه ۱۳۹۴، پس از کشته شدن حسین همدانی در سوریه، به فرماندهی قرارگاه امام حسین سپاه پاسداران منصوب شد و یک سال بعد، با حکم علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بهعنوان رئیس سازمان بسیج و جانشین فرمانده کل سپاه در امور بسیج منصوب شد.
پس از آن، در سال ۱۳۹۸، غیبپرور جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه مرکزی امنیتی امام علی شد.
این سردار سپاه در دی ماه ۱۴۰۱ که اعتراضات «زن زندگی آزادی» در کشور جریان داشت، در یک سخنرانی، از «دستگاه دیپلماسی» به دلیل عدم «برخورد انقلابی» و از «برخی خواص» به دلیل «سکوت» و «تنها گذاشتن انقلاب» در سرکوب اعتراضات بهشدت انتقاد کرد.
شهریور ۱۴۰۲ نام او در سیزدهمین بستۀ تحریمی دولت آمریکا علیه مقامات و نهادهای سرکوبگر اعتراضات مردمی از زمان جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد قرار گرفت.
آخرین خبری که از غلامحسین غیبپرور تا پیش از مرگ در رسانههای نزدیک به سپاه منتشر شده بود، به زمستان ۱۴۰۱ برمیگشت که ضمن بیان خاطراتش از خاکسپاری قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه، با اشاره به اعتراضات جنبش «زن زندگی آزادی» گفته بود: «آیا حق نظام این بود که هر کس میرسد یک چاقو به پیکره آن وارد کند؟ در این عرصه جنگ احزاب مدرن باید پرسید آیا دلتان برای مهسا امینی سوخت؟ آیا حق نظام این بود؟»
حمله پهپادی به میدانهای نفتی اقلیم کردستان عراق برای سومین روز پیاپی
پس از حملات پهپادی در روزهای دوشنبه و سهشنبه به میدان نفتی «سرسنگ» در اقلیم کردستان عراق، امروز چهارشنبه ۲۵ تیرماه میدانهای نفتی در این اقلیم برای سومین روز پیاپی هدف حملۀ پهپهادی قرار گرفتند.
به گزارش رویترز، پهپادهای انتحاری میدانهایی را که زیر نظر شرکت نروژی دیاناو فعالیت میکنند، در منطقۀ زاخو هدف قرار دادند. زاخو منطقۀ مرزی بین عراق و ترکیه است که در استان دهوک در اقلیم کردستان عراق واقع شده است.
براساس گزارشها، این حمله تلفاتی در پی نداشته، اما خسارات مادی به جا گذاشته است.
شرکت نفت و گاز نروژی DNO میدانهای نفتی «تاوکه» و «پشخابر» را در منطقه زاخو که با ترکیه مرز دارد، اداره میکند.
دیروز سهشنبه نیز حمله پهپادی به میدان نفتی سَرسَنگ در اقلیم کردستان تنها چند ساعت پیش از امضای توافقی میان شرکت آمریکایی بهرهبردار این میدان با دولت عراق برای توسعه یک میدان دیگر باعث توقف تولید شد.
هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته، اما منابع امنیتی کردستان عراق میگویند تحقیقات اولیه حاکی از آن است که پهپاد از مناطق تحت کنترل شبهنظامیان مورد حمایت تهران پرتاب شده است.
روز دوشنبه نیز دو پهپاد به میدان نفتی خورماله در نزدیکی اربیل سقوط کردند و به لولههای آب این میدان آسیب زدند.
دیروز ریاستجمهوری عراق با انتشار بیانیهای خواستار اتخاذ اقدامات فوری برای مشخص شدن عوامل حمله به این میدانهای نفتی شد.
سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق نیز گفت حملۀ پهپادی به دو میدان نفتی در اقلیم کردستان عراق تهدید مستقیمی برای منافع شهروندان و زیرپا گذاشتن تلاشهای دولت برای تقویت ثبات و پیشبرد روند توسعه محسوب میشود.
این مقام ارشد دولت عراق همچنین تأکید کرد دولت با تمامی نهادها و دستگاههای خود اجازه نخواهد داد هیچ تهدیدی منافع ملت عراق را خدشهدار کند و تمامی تدابیر لازم را برای حفاظت از تأسیسات حیاتی و تقویت سیستم دفاعی کشور اتخاذ خواهد کرد.
عباس عراقچی با وزیر خارجه چین دیدار کرد
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران که برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای به تیانجین سفر کرده روز چهارشنبه با وانگ یی، وزیر خارجه چین، دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش ایسنا، آخرین تحولات منطقه و همچنین پرونده هستهای ایران از محورهای گفتوگو در این دیدار بود.
عباس عراقچی یک روز پیشتر نیز با همتای روس خود، سرگئی لاوروف، دیدار کرد.
نشست دو روزه وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای از روز سهشنبه در تیانجین چین آغاز شد و اجلاس سران این سازمان نیز قرار است اوایل شهریور در همین شهر برگزار شود.
وزارت خارجه چین در گزارشی که از دیدار وزرای خارجه ایران و چین منتشر کرد، بهنقل از وزیر حارجه این کشور نوشت «چین به حمایت خود از ایران در دفاع از حاکمیت ملی و کرامت این کشور و در مقابله با سیاستهای قدرتطلبانه و زورگویی ادامه خواهد داد».
براساس این گزارش، وزیر خارجه چین همچنین گفته است این کشور «به تعهد ایران مبنی بر عدم توسعه سلاح هستهای اهمیت میدهد و حق ایران برای استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای را محترم میشمارد.»
جمهوری اسلامی ایران با چین روابط نزدیکی دارد اما در جنگ اسرائیل با ایران اقدام عملی در حمایت از ایران انجام نداد.
ایران بار دیگر از توقیف یک نفتکش خارجی در دریای عمان به اتهام «قاچاق سوخت» خبر داد
یک کشتی نفتکش خارجی به اتهام حمل ۲ میلیون لیتر سوخت قاچاق در دریای عمان توقیف شد
مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری استان هرمزگان، صبح چهارشنبه گفت که یک نفتکش خارجی در دریای عمان «به اتهام حمل دو میلیون لیتر سوخت قاچاق» توقیف شد و ۱۷ خدمه این نفتکش نیز در بازداشت هستند.
به گزارش خبرگزاری میزان، این مقام قضایی افزود که «ضابطین» پس از بازرسی از این نفتکش «به دلیل نقص مدارک قانونی مربوط به محموله این شناور» آن را توقیف کردند و «پروندهای در این خصوص در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان جاسک تشکیل شده است».
ترامپ: ایران مایل به مذاکره است، من عجلهای ندارم
رئیس جمهور ایالات متحده میگوید ایران مایل به بازگشت مذاکرات هستهای است اما «من عجلهای ندارم».
دونالد ترامپ بامداد چهارشنبه گفت: «آنها [مقامهای ایران] مایل به گفتوگو هستند. من عجلهای برای گفتوگو ندارم چون سایت آنها را نابود کردیم.»
آقای ترامپ بار دیگر حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران به ویژه سایت فردو را موفقیتآمیز و موجب «نابودی» برنامه اتمی تهران خواند و گفت: «باید همه چیز را از اول شروع کنند؛ در واقع در حدی نابود شده که دیگر قابل استفاده نیست و باید کوه دیگری را انتخاب کنند.»
تهران و واشینگتن در ماههای گذشته پنج دور مذاکرات هستهای برگزار کردند و دور ششم آن که قرار بود ۲۵ خرداد در مسقط برگزار شود به دنبال حمله اسرائیل به ایران لغو شد.
در روزهای اخیر مقامهای ایران گفتهاند تنها در صورت تضمین آمریکا به عدم تکرار حملات خود به ایران حاضر به بازگشت به مذاکرات هستند. عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، نیز چند روز پیش گفت: «ما تعیین میکنیم چه زمانی، چگونه، تحت چه شرایطی و با چه روشی به میز مذاکرات بازگردیم.»
هشدار پلیس ضدتروریسم بریتانیا درباره افزایش عملیات ایران، روسیه و چین در این کشور
دو مقام پلیس ضدتروریسم بریتانیا اعلام کردند که ایران، روسیه و چین پشت اکثر اقدامات خصمانه دولتی هستند که این کشور با آن مواجه است.
دومینیک مورفی، رئیس واحد مبارزه با تروریسم پلیس متروپولیتن، روز سهشنبه گفت اقدامات خصمانه دولتی، از قبیل جاسوسی، خرابکاری و هدف قرار دادن مخالفان، بسیار بیشتر از حد انتظار در بریتانیا افزایش یافته است.
او همچنین گفت که ایران و روسیه برای انجام اقدامات خود از تبهکاران، و حتی کودکان و نوجوانان، استفاده میکنند.
ویکی ایوانز، هماهنگ کننده ارشد ملی مبارزه با تروریسم بریتانیا، نیز به خطراتی اشاره کرد که «به ویژه در محیطهای آنلاین میتواند به راحتی جوانان را هدف قرار دهد».
شرکت گاز ایران: هیچ گونه شواهدی از «اقدامات خرابکارانه یا تروریستی» در انفجارها مشاهده نشد
یک مقام شرکت ملی گاز ایران میگوید انفجارهای مربوط به گاز ارتباطی با «اقدامات خرابکارانه یا تروریستی» ندارند.
علیرضا شکوهیان، مدیر پدافند غیرعامل شرکت ملی گاز ایران، روز سهشنبه گفت حوادث مربوط به گاز از سال ۱۳۹۹ به بعد روند افزایشی داشته است.
او با اشاره به اینکه «۹۰ درصد» حوادث و انفجارهای گاز در ایران در داخل منازل رخ میدهند گفت که این حوادث «ریشه در عوامل داخلی، فنی یا مصرف نادرست داشته است».
گزارش این مقام شرکت گاز که عمدتا ذکر آمار حوادث گازی در سالهای اخیر بود اولین واکنش این شرکت به انفجارهای اخیر در شهرهای مختلف ایران قلمداد میشود.
در روزهای اخیر شماری از شهرهای ایران شاهد انفجارها و آتشسوزیهایی بود که علت شماری از آنها نشت گاز اعلام شد و تردیدهایی برانگیخت. روزنامه شرق روز سهشنبه گزارشی با عنوان «چرا مردم دلیل رسمی انفجارهای گاز را باور نمیکنند؟» منتشر کرد.
مطهره گونهای، فعال دانشجویی، با وثیقه آزاد شد
مصطفی نیلی، وکیل دادگستری، اواخر شامگاه سهشنبه خبر داد که مطهره گونهای، فعال دانشجویی، با تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی از زندان آزاد شد.
مطهره گونهای ۲۴ خرداد، یک روز پس از آغاز حملات اسرائیل به ایران، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد و بنابر گزارشها، در بند ۲۰۹ زندان اوین محبوس بود.
پس از حمله اسرائیل به زندان اوین و انتقال زندانیان این زندان به بازداشتگاههای دیگر، خانواده این زندانی تا مدتها از وضعیت او بیخبر بودند.
انتشار تصاویر دوربینهای ترافیکی از لحظات پس از حمله اسرائیل به تجریش
شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی شامگاه سهشنبه با انتشار ویدئویی، آن را مربوط به تصویر دوربینهای ترافیکی میدان قدس تجریش «لحظاتی پس از حمله موشکی» اسرائیل به این میدان عنوان کرد.
در ویدئویی که از برنامه «ثریا» پخش شد، حفرههای پر از آب که پس از انفجار پدید آمده و تلاش مردم حاضر در محل برای نجات آسیبدیدگان دیده میشود.
انفجار در میدان قدس تجریش بعدازظهر ۲۵ خرداد، سومین روز جنگ اسرائیل و ایران، رخ داد.
گفتوگو با علی واعظ؛ پروندهٔ هستهای ایران در برزخ «ماشه» و دیپلماسی
با نزدیک شدن به ضربالاجل تعیینشده از سوی تروئیکای اروپایی (فرانسه، بریتانیا و آلمان) برای فعالسازی مکانیسم «ماشه» علیه ایران تا پایان اوت ۲۰۲۵، پروندهٔ هستهای ایران بار دیگر به کانون توجهات بینالمللی تبدیل شده است.
تهدید به بازگرداندن تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل، همزمان با تأکید مقامات اروپایی بر لزوم بازگشت به دیپلماسی، پرسشهایی اساسی درباره مبنای حقوقی این اقدام، تبعات سیاسی، اقتصادی و امنیتی آن، و آینده روابط ایران و اروپا مطرح کرده است.
در گفتوگو با علی واعظ، تحلیلگر ارشد گروه بینالمللی بحران در واشینگتن، نخست از او پرسیدیم که تهدید اروپا به اجرای مکانیسم ماشه چقدر جدی است؟