«تلاش شهرداری» تهران برای پلمب خانه اندیشمندان علوم انسانی
روزنامه شرق از تلاش «تعداد زیادی از عوامل اجرایی» شهرداری تهران برای پلمب خانه اندیشمندان علوم انسانی در روز سهشنبه، سیزدهم تیر خبر داد.
بر اساس این گزارش، «معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری و مدیرکل مطالعات فرهنگی و اجتماعی به همراه تعداد زیادی عوامل اجرایی شهرداری تهران با در دست داشتن حکم پلمب ساختمان اقدام به تغییر قفلها و بیرون کردن عوامل اجرایی خانه اندیشمندان علوم انسانی کردند. »
از علت این تصمیم اطلاع دقیقی در دست نیست، اما آنطور که شرق نوشته، شورای شهرتهران با این اقدام مخالف است.
بر اساس این گزارش، رئیس و برخی از مدیران خانه اندیشمندان، «شب گذشته را در این محل گذراندند تا این ساختمان را حفظ کنند.»
بازداشت پنج بلاگر «معروف» به اتهام «شرارت و شمشیرکشی»
رئیس مرکز عملیات پلیس اطلاعات تهران بزرگ، از بازداشت ۵ بلاگر فضای مجازی به اتهام «شرارت و شمشیرکشی» در منطقه سعادت آباد تهران بزرگ خبر داد.
سعید راستی روز سهشنبه با اشاره به بازداشت پنج متهم اصلی یک نزاع دستهجمعی گفت که با استفاده از تصاویر دوربینهای مداربسته از درگیری مشخص شد، پنج تن از افراد درگیر، از «بلاگرهای معروف» فضای مجازی به نامهای «پیمان، محمد، پویان، رضا و امیرحسین» هستند.
او اضافه کرد که این افراد روز دوشنبه «طی چندین عملیات همزمان در مخفیگاههایشان دستگیر و جهت سیر مراحل قانونی به مرکز عملیات پلیس اطلاعات منتقل شدند».
در سالهای گذشته و با رونق گرفتن شبکههای اجتماعی ویدئوهای زیادی از درگیری شهروندان با سلاح سرد در فضای مجازی منتشر شده است.
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) نیز مرداد سال گذشته با انتشار نتایج یک نظرسنجی عنوان کرد که «۵۷ درصد ایرانیان عصبانی هستند»، آستانه تحمل مردم و تابآوری جامعه کاهش یافته و با کوچکترین تنش عکسالعملهای کلامی و رفتاری «خارج از عُرف» بین مردم جامعه رخ میدهد.
سانسور عکس روزبه بمانی در بیلبورد تبلیغاتی یک کنسرت
انتشار تصویری از سانسور «روزبه بمانی»، خواننده مشهور پاپ در بیلبوردهای تبلیغاتی کنسرت در زیباکنار، در شبکههای اجتماعی خبرساز شده است.
به تازگی گزارشهایی از محدودیت جدید این خواننده پاپ منتشر شده بود.
آقای بمانی به تازگی ترانهای به نام «چشمات» را منتشر کرده که برای آسیبدیدگان جشم در اعتراضات خوانده شده است.
مشخص نیست بر اساس سانسوری که در این بیلبورد تبلیغاتی لحاظ شده، روزبه بمانی اجازه حضور در این کنسرت را دارد یا خیر.
وزیر ارشاد جمهوری اسلامی پیش از این مدعی شده بود که هیچ ممنوعیتی در برگزاری کنسرتهای موسیقی وجود ندارد.
جایزه جشنواره صلح فیلم آلمان را برای مستند «هفت زمستان در تهران»
مستند «هفت زمستان در تهران» جایزه پنجهزار یورویی جشنواره صلح فیلم آلمان را از آن خود کرد.
«هفت زمستان در تهران» ساخته اشتفی ندرزول به روایت زندگی و اعدام ریحانه جباری بر مبنای تصاویر تاکنون دیدهنشده و نامههای او از زندان و صحبتهای خانوادهاش میپردازد.
ریحانه جباری در ۱۹ سالگی به جرم قتل بازداشت و بعدتر اعدام شد. او اتهام قتل غیرعمد را پذیرفته و دلیل آن را دفاع از خود در برابر تجاوز جنسی اعلام کرده بود.
این فیلم پیش از این در جشنواره فیلم برلین حضور پررنگی داشت و در جشنواره اینتکانترز جایزه بهترین مستند بلند بینالمللی را به خود اختصاص داده بود.
۱۰ تن به اتهام تولید و توزیع «مشروبات الکلی مسموم» در استان البرز دستگیر شدند
سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی با تأیید بازداشت ۱۰ تن به اتهام تولید و توزیع «مشروبات الکلی مسموم» در استان البرز، تصریح کرد که همه این افراد به زندان منتقل شدهاند.
مسعود ستایشی روز سهشنبه با اعلام «اقدامات شاخص قضائی» در این زمینه عنوان کرد که مسمومیتهایی در استانهای قزوین، البرز، آذربایجان غربی، هرمزگان و تهران گزارش شده است.
او اضافه کرد: «اگر در استانهای دیگر به مانند استان البرز در این رابطه پرونده قضایی تشکیل شود، مجدانه عمل خواهیم کرد و افرادی که مرتکب این فعل مجرمانه شدند به سزای عمل خود خواهند رسید.»
در موج جدید مسمومیت و مرگ در اثر مصرف «مشروبات الکلی مسموم»، شهر کرج و استان البرز بیشترین تعداد جان باختگان را دارند. به گفته احمد مهدوی، رئیس مرکز اورژانس البرز، دستکم «۱۹۱ تن در این استان مسمومیت الکلی شدهاند»، « ۱۷ تن جان باختهاند» و «۴ تن در بخش مراقبتهای ویژه بستری بوده و تعدادی از افراد هم نابینا» شدهاند.
سخنگوی قوه قضائیه اضافه کرد که در استان قزوین در ۱۰ روز اول تیرماه «۲۹ نفر به مراکز اورژانس مراجعه و منتقل شدند که ۲ نفر فوتی، ۷ نفر درمان سرپایی، ۲ بستری در بیمارستان و ۱۸ نفر ترخیص از بیمارستان در این رابطه به ثبت رسیده است.»
این سخنان در مورد گستردگی و زنجیرهای بودن «مشروبات الکلی مسموم» در حالی بیان شده که احمدرضا رادان، احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور، سه روز پیش گفت که مطمئن است این مسمومیتها «به هیچ عنوان» زنجیرهای نیست.
ادامه بلاتکلیفی الهه محمدی، روزنامهنگار، در زندان
سعید پارسایی، همسر الهه محمدی، روزنامهنگاری که به اتهام پوشش خبری مراسم خاکسپاری مهسا امینی ماههاست در زندان به سر میبرد، همزمان با «روز قلم» در ایران، نوشته: «امروز روز قلم است و آخرین روز از ۴۰ هفته اسارت الهه. یا به عبارتی ۲۸۰ روز بازداشت موقت و بلاتکلیفی».
او چهاشنبه، چهاردهم تیر در پستی اینستاگرامی، افزوده: «یک پاییز، یک زمستان، یک بهار گذشت و حالا هم که تابستان شده است و آنها همچنان سُرنا را از سر بزرگ مینوازند و قانون و انسانیت را به مسلخ بردهاند تا اعتراف به اشتباهشان نکنند.»
آقای پارسایی روز قلم را به «همه آنان که قلم خود را نفروختهاند»، تبریک گفتهاند.
نیلوفر حامدی و الهه محمدی، روزنامهنگارانی که گزارشهای مرگ و خاکسپاری مهسا امینی را منتشر کردهاند، ماهها است که بلاتکلیف در زندان به سر میبرند و جمهوری اسلامی آنها را با تهامات سنگین امنیتی متهم کرده است.
مادر دادخواه: نمیتوانید جلوی دیدارهای ما را بگیرید
در ادامه دیدارهای خانوادههای کشتهشدگان اعتراضات «زن زندگی آزادی» در ایران، مادر عرفان رضایی، از میزبانی مادران غزاله چلابی و فرشید موسوی، دیگر کشتهشدگان اعتراضات، در منزلش خبر داد.
فرزانه برزهکار، مادر عرفان رضایی که پیش از این بارها احضار شده، در پستی اینستاگرامی، با انتشار تصویری از این دیدار، نوشته: «محدودیتهایتان نمیتواند جلوی دیدارهای ما و انتشارش را بگیرد».
حکومت ایران مانع برگزاری مراسم یادبود برای کشتهشدگان اعتراضات میشود و خانوادههای آنها را به شیوههای مختلف تحت فشار قرار میدهد.