آمریکا حدود یک ماه بعد از حمله به ایران دیپلمات‌های خود را به عراق بازمی‌گرداند

نمایی از سفارت آمریکا بغداد، پایتخت عراق

ایالات متحده حدود یک ماه پس از خارج کردن دیپلمات‌های خود از عراق که همزمان با بمباران سایت‌های هسته‌ای ایران انجام شد، می‌گوید که اجازه بازگشت آن‌ها به عراق را صادر کرده است.

تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۲۶ تیر در یک نشست خبری گفت: «کارکنانی که به‌طور موقت خارج از عراق مستقر شده بودند، به تدریج به سفارت آمریکا در بغداد و کنسولگری ما در شهر اربیل در منطقه کردستان بازخواهند گشت.»

او اضافه کرد که وزارت خارجه همچنان به شهروندان آمریکایی توصیه می‌کند به عراق سفر نکنند.

وزارت خارجه آمریکا دلایل این تصمیم را توضیح نداد. خبرگزاری فرانسه نوشته است چنین تغییراتی معمولاً نشان‌دهنده کاهش خطر درگیری تلقی می‌شود.

روز اول تیر، همزمان با صدور دستور دونالد ترامپ برای حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران، ایالات متحده کارکنان دیپلماتیک خود را از عراق خارج کرد.

بیشتر در این باره: آمریکا کارکنان سفارت خود در عراق و خانواده‌های نظامیانش در منطقه را تخلیه می‌کند

وزارت خارجه آمریکا همچنین روز ۲۱ خرداد، دو روز پیش از آغاز حملات اسرائیل به ایران که به جنگ ۱۲ روزه منتهی شد، گزارش‌هایی را تأیید کرد که می‌گفتند سفارت این کشور در بغداد برای تخلیه اضطراری آماده می‌شود.

دولت ایران نفوذ زیادی بر گروه‌های شبه‌نظامی شیعه در عراق دارد و این گروه‌ها گاهی نیروهای آمریکایی در عراق و دیگر کشورهای خاورمیانه را هدف قرار داده‌اند.

برخی از این گروه‌ها مانند حشدالشعبی سابقۀ حمله به سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد را نیز دارند.

از سوی دیگر، ایران در پاسخ به حملات هوایی آمریکا به سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان، موشک‌هایی به سمت پایگاه العدید در قطر شلیک کرد. آقای ترامپ اعلام کرد که ایران قصد خود را از قبل مشخص کرده و به آمریکا زمان داده بود تا این موشک‌ها را رهگیری کند.

اندکی پس از آن، رئیس‌جمهور آمریکا از برقراری آتش‌بس میان ایران و اسرائیل خبر داد.

برداشتن محدودیت‌های سفر دیپلمات‌ها، در حالی صورت می‌گیرد که در روزهای اخیر چندین حمله پهپادی به میادین نفتی در منطقه کردستان عراق صورت گرفته و خسارت‌هایی به بار آورده است.

هیچ گروهی مسئولیت این حملات را که در بحبوحهٔ اختلاف میان مقامات اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق بر سر درآمدهای نفتی انجام می‌شد، برعهده نگرفت. این اختلاف روز پنج‌شنبه در مسیر حل‌وفصل قرار گرفت.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این حملات را محکوم کرد و گفت آن‌ها «ثبات و آینده اقتصادی عراق را به خطر می‌اندازند.»

او افزود: «دولت عراق وظیفه دارد از سرزمین خود و تمام شهروندانش محافظت کند.»

منابع امنیتی کردستان عراق گفته بودند تحقیقات اولیه حاکی از آن است که حملات پهپادی از مناطق تحت کنترل شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی انجام شده است.