وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی میگوید در جنگ ۱۲ روزهٔ اسرائیل و ایران بیش از «۲۰ هزار» حملهٔ سایبری به کشور صورت گرفت که «در بسیاری از موارد توانستیم حملات را مدیریت کنیم البته در مواردی هم آسیب دیدیم».
ستار هاشمی که روز سهشنبه ۳۱ تیرماه در مجلس شورای اسلامی سخن میگفت، افزود: «در هر دو روز، معادل یک همت به اقتصاد دیجیتال کشور خسارت وارد شد؛ یعنی چیزی در حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان در ماه، که با بودجهٔ سالانهٔ برخی از وزارتخانهها برابری میکند».
او با اشاره به قطعی اینترنت در دورهٔ جنگ که از آن به عنوان «محدودیت» یاد کرد، گفت که این اقدام به «حسب تشخیص مراجع ذیصلاح و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی» صورت گرفت، و «ما برای جبران بخشی از این خسارتها، تلاش کردیم منابعی معادل دو همت تأمین کنیم».
وزیر ارتباطات و فناوری ایران در همین زمینه به آسیبهای وارد شده از ناحیهٔ قطع اینترنت در کشور اشاره کرد و اظهار داشت که «در حوزهٔ اقتصاد دیجیتال، حدود ۱۰ میلیون نفر از شهروندان ما بهصورت مستقیم و غیرمستقیم امرار معاش میکنند. در این زمینه، ما در جنگ آسیبهایی جدی دیدیم و ۳۰ درصد کاهش اشتغال داشتیم».
اینترنت در ایران، بهرغم محدودیتها و فیلترینگ قبلی، از روز ۲۳ خرداد، روز اول جنگ ۱۲ روزۀ اسرائیل و ایران، بهشدت محدود شد و در روز پنجم جنگ، ۲۷ خرداد، بهکلی قطع شد.
دسترسی شهروندان به اینترنت تا پایان جنگ ادامه یافت و نهایتاً چهارم تیرماه دولت اعلام کرد که محدودیتهای اینترنتی بهزودی برطرف خواهد شد؛ با این حال کیفیت اتصال به اینترنت و سرعت آن هنوز به وضعیت پیش از ۲۳ خرداد بازنگشته است.
بیشتر در این باره: تأثیر اختلال «عمدی» اینترنت بر ۴۰۰ هزار کسبوکار ایرانیدر همین زمینه، «انجمن صنفی کسبوکارهای اینترنتی» اعلام کرد که اختلالها در اینترنت و محدودسازی ارتباط با اینترنت جهانی در دورهٔ جنگ ۱۲ روزه، ضربات جبرانناپذیری بر پیکرۀ اقتصاد دیجیتال وارد کرده است.
این انجمن صنفی در نامهای سرگشاده، زیان هر یک ساعت قطع اینترنت را در برآورد خوشبینانه «بیش از ۱.۵ میلیون دلار به ازای هر یک ساعت» اعلام کرد و افزود: «بیش از ۴۰۰ هزار کسبوکار کوچک و متوسط که معیشت میلیونها ایرانی به آنها وابسته است، در معرض نابودی کامل قرار گرفتهاند».
مقامات دولتی و رسانههای حکومتی دلیل قطع و اختلال عمدی در اینترنت را مواردی ازجمله «استفادۀ ریزپرندههای اسرائیل از سیمکارتهای متصل به اینترنت ایران و بهرهگیری اطلاعاتی اسرائیل از پیامرسانهای خارجی بهخصوص واتساپ» عنوان کردهاند.
استفادۀ ریزپرندهها از سیمکارتهای ایرانی برای اتصال به اینترنت ادعایی بود که کارشناسان نظامی و ارتباطات آن را رد کردهاند.