لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ تهران ۱۷:۴۱

زنده جنتی بار دیگر دبیر شورای نگهبان شد؛ حریق در پالایشگاه آبادان «خرابکاری نبود»

پوشش زندۀ خبرهای درگیری و جنگ اسرائیل و ایران که بامداد ۲۳ خرداد با حملات گستردهٔ هوایی اسرئیل آغاز شد و همچنان در وضعیت آتش‌بس شکننده قرار دارد.

۱۸:۰۸ ۲۳.۴.۱۴۰۴

ارسال پیام نخست‌وزیر و رئیس ستاد ارتش پاکستان برای علی خامنه‌ای

رسانه‌های ایران روز دوشنبه گزارش دادند که وزیر کشور پاکستان با پیامی از سوی نخست‌وزیر و رئیس ستاد ارتش این کشور برای رهبر جمهوری اسلامی، به تهران سفر و با مشاور علی خامنه‌ای دیدار و گفت‌وگو کرده است.

بر اساس این گزارش، علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی در امور بین‌الملل، در این دیدار ضمن رد توقف غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران گفت: «ما با مذاکره‌ای که بدون پیش‌شرط و حفظ خطوط قرمز جمهوری اسلامی باشد مخالفتی نداریم».

او بدون اشاره به نام کشوری افزود: «آن‌ها می‌گویند که ایران باید از غنی‌سازی دست بکشد، در حالی که این مسئله از خطوط قرمز ماست و اگر قرار باشد مذاکره به توقف غنی‌سازی منوط شود، قطعاً چنین مذاکره‌ای انجام نخواهد شد».

رسانه‌های ایران اطلاعات بیشتری در مورد پیام نخست‌وزیر و رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان منتشر نکرده‌اند، ولی با توجه به اظهارات علی اکبر ولایتی، به نظر می‌رسد این پیام در ارتباط با از سرگیری مذاکرات بین ایران و ایالات متحده برای دستیابی به توافقی در مورد پرونده هسته‌ای تهران باشد.

پیشتر در ۲۰ تیرماه، علی لاریجانی در گفت‌وگو با شبکه الجزیره گفته بود که «در حال بررسی پیام‌هایی هستیم که از واشینگتن درباره ازسرگیری مذاکرات دریافت کرده‌ایم».

مشاور علی خامنه‌ای افزوده بود: «پس از جنگی که علیه ما صورت گرفت، دیگر هیچ اعتمادی به ایالات متحده آمریکا نداریم».

پاکستان حملات اسرائیل به مراکز هسته‌ای، موشکی و چهره‌های نظامی و اتمی جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.

در ششمین روز از حملات اسرائیل به ایران، عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان پشت درهای بسته با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در کاخ سفید دیدار کرد و گزارش‌ها حاکی از این بود که بخش مهمی از محتوای این جلسه به تحولات مرتبط با درگیری نظامی اسرائیل و ایران اختصاص داشت.

۱۶:۰۱ ۲۳.۴.۱۴۰۴

بازگشت نتانیاهو به میز محاکمه پس از جنگ با ایران و بحران در دولت ائتلافی

بنیامین نتانیاهو یک ماه پس از آغاز حملات نظامی ارتش اسرائیل به سایت‌های هسته‌ای، موشکی و سایر اهداف نظامی جمهوری اسلامی ایران که به درگیری ۱۲ روزه بین دو کشور منجر شد، به پای میز محاکمه بازگشت.

نخست‌وزیر اسرائیل روز دوشنبه در دادگاه شهر تل‌آویو حاضر شد تا در سه پروندهٔ اتهامی مختلف به ظن «خیانت در امانت»، «رشوه‌خواری» و «کلاهبرداری» محاکمه شود.

آقای نتانیاهو در ماه‌های پیش از حمله اسرائیل به ایران، تنها فرصت کرده بود در چهار جلسهٔ دادگاه برای پاسخ به سئوال‌های دادستانی حضور یابد.

به گفتهٔ حامیان نخست‌وزیر اسرائیل، او مجبور بود هر هفته سه روز و هر روز ساعت‌ها در دادگاه حضور یابد اما در ساعات دیگر، مشغول برنامه‌ریزی برای عملیات ارتش در ایران بود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، دو بار از دادستان‌های اسرائیل خواست آقای نتانیاهو را که به گفتهٔ او «یک قهرمان جنگ» است، از زیر بار این پرونده‌ها خلاص کنند و یا او عفو شود.

برخی از سیاستمداران و رسانه‌های اسرائیلی منتقد نخست‌وزیر، از «مداخله بی‌سابقه» ترامپ برآشفتند و آن را رد کردند.

بنیامین نتانیاهو ۷۵ ساله که حدود یک دهه درگیر این پرونده‌هاست، پس از جنگ با ایران، بار دیگر درگیر بحران داخلی در ائتلاف خود شده و احزاب مذهبی اولتراارتدوکس، روز دوشنبه او را تهدید کردند که اگر مانع از پیشبرد طرح خدمت سربازی مردان مذهبی در ارتش نشود، دولت ائتلافی را ترک خواهند کرد.

۱۴:۵۰ ۲۳.۴.۱۴۰۴

سفر همزمان دیپلمات‌های اسرائیلی و فلسطینی به مقر اتحادیه اروپا

همزمان با سفر وزیر خارجه اسرائیل به مقر اتحادیه اروپا، خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه، ۲۳ تیر، گزارش داد که قرار بوده دیپلمات‌های اسرائیلی و تشکیلات فلسطینی در این روز در بروکسل دیدار کنند.

حکومت خودگردان فلسطینی تأیید کرد که وارسن آقابکیان، وزیر مشاور در امور خارجی در این دولت، برای شرکت در نشست به بروکسل رفته اما گزارش‌های مربوط به دیدار او با همتای اسرائیلی‌اش را رد کرد.

دفتر وزیر خارجه اسرائیل اعلام کرد گیدئون سعار، وزیر خارجه، در این سفر با کایا کالاس، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا و دوبراوکا سویکا، کمیسر اتحادیه در امور مدیترانه دیدار می‌کند.

برای آقای سعار دیدارهای دیگری با سایر وزیران خارجه اتحادیه اروپا در مقر این نهاد تعیین شده است.

این اولین سفر یک دولتمرد اسرائیلی به اروپا پس از درگیری ۱۲ روزه اسرائیل و ایران است.

قدرت‌های اروپایی و در صدر آن‌ها، آلمان، از اسرائیل در عملیات علیه ایران حمایت کردند اما در همین دوره، انتقاد از اسرائیل به دلیل رویکرد این کشور در تداوم جنگ غزه و رفتار با فلسطینیان کرانه باختری را ادامه دادند.

همزمان با جنگ ارتش اسرائیل در غزه که وارد بیست و دومین ماه خود شده و چشم‌انداز پایان آن نیز روشن نیست، ارتش و تشکیلات امنیتی اسرائیل درگیر عملیات گسترده علیه باندهای مسلح فلسطینی در شهرهای مختلف کرانه باختری هستند و همزمان گروه‌هایی از ساکنان شهرک‌های اسرائیلی‌نشین در کرانه باختری نیز در مظان کشتن دست‌کم دو تن از فلسطینیان در روزهای اخیر بودند. یکی از مقتولین به نام سیف‌الله مسلط، یک جوان ۲۰ ساله با تابعیت آمریکایی بود که شنبه این هفته در شهرک مزرعه‌الشرقیه در شمال شهر رام‌الله کشته شد.

۱۴:۳۷ ۲۳.۴.۱۴۰۴

«تهدید اسرائیل به تلافی» در پاسخ به حمله به جلسه شورای امنیت در تهران

«یک مقام ارشد» جمهوری اسلامی ایران به شبکه الجزیره در تهران گفت که اسرائیل به خاطر حمله به نشست شورای عالی امنیت ملی و تلاش برای کشتن مسعود پزشکیان و سایر مقامات ارشد جمهوری اسلامی در آن جلسه، «بهای لازم را خواهد پرداخت».

این «مقام ارشد» که شبکه الجزیره نام او را نبرد، یکشنبه‌شب، ۲۲ تیر، گفت بمباران محل نشست شورای عالی امنیت ملی بخشی از طرح اسرائیل با هدف سرنگون کردن جمهوری اسلامی بوده است.

این منبع افزود جمهوری اسلامی «تحقیقات جامعی را در مورد این سوءقصد آغاز کرده و با این گمان که یک مأمور نفوذی در این امر دخیل بوده، از سوء قصد به رئیس‌جمهوری نخواهد گذشت و این رویداد بدون پرداخت هزینه لازم از سوی اسرائیل نخواهد بود».

این مقام گفت نشست مهم شورای امنیت برای بررسی گرفتن تصمیمات راهبردی و در پاسخ به تجاوز اسرائیل برگزار شده بود.

در این میان، شبکه تلویزیونی سعودی «الحدث» روز یک‌شنبه ویدئوهایی از حمله روز ۲۶ خرداد به کوه‌های غرب تهران را منتشر کرد که در آن شش بمب سنگین به روی نقاطی انداخته شد.

خبرگزاری فارس روز یک‌شنبه جزئیاتی از حمله به نشست محرمانه شورای عالی امنیت ملی در چهارمین روز از حملات اسرائیل به ایران را منتشر کرد و خبر داد که پای مسعود پزشکیان هنگام تلاش برای بیرون رفتن از محل آسیب جزئی دید.

گزارش فارس حاکی بود که با افتادن بمب به روی ورودی و خروجی‌های محل نشست، برق نیز قطع شد اما رئیس‌جمهور و ۹ عضو دیگر در آن نشست، توانستند خود را از طریق یک محفظه خارج کنند. گزارش‌های بعدی حاکی بود که غیر از مسعود پزشکیان، شمار دیگری از مقامات حاضر در آن جلسه نیز هنگام تقلا برای بیرون کشاندن خود از محفظه خروجی اضطراری، عمدتا از پا آسیب جزئی دیده‌اند.

غیر از مسعود پزشکیان، که به طور سربسته از حمله به خود و نشست شورا خبر داده بود، سایر حاضرین در آن جلسه مانند رئیس قوه قضائیه یا رئیس تازه‌منصوب‌شده ستاد کل نیروهای مسلح تاکنون سخنی در این باره نگفته‌اند.

در روز حمله، اسرائیل به ساکنان تهران هشدار تخلیه داده بود. مسعود پزشکیان آن شب، ظاهرا زمان کوتاهی پس از نجات خود و سایر مقامات ارشد عضو شورای عالی امنیت ملی، در پیامی از طریق سلطان عمان به اسرائیل و آمریکا هشدار داد که اگر حملات اسرائیل متوقف نشود، ایران با «قدرت بیشتری» به اسرائیل حمله خواهد کرد.

حمله اسرائیل به محل نشست شورای عالی امنیت ملی ظاهرا مانند شیوه حمله مرگبار پاییز سال گذشته نیروی هوایی اسرائیل به مخفی‌گاه حسن نصرالله، دبیرکل وقت حزب‌الله، انجام شده بود.

اسرائیل با انداختن بمب‌های سنگین بر آن محل در منطقه ضاحیه، راه‌های ورود و خروج هوا را مسدود، و پس از چند روز مرگ نصرالله را اعلام کرد.

۱۳:۲۳ ۲۳.۴.۱۴۰۴

انتقاد شهروند فرانسه و زندانی پیشین از «بیزنس گروگان‌گیری» در جمهوری اسلامی

اولیویه گروندو، شهروند فرانسه که سال‌ها حبس‌ او در زندان اوین به دلیل بهره‌برداری جمهوری اسلامی از او به عنوان گروگان سیاسی در کانون تنش میان دولت‌های پاریس و تهران قرار داشت، جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد که دیگر شهروندان بی‌گناه خارجی را زندانی کرده، به همکاری با موساد متهم می‌کند و عملا «کسب‌وکار گروگان‌گیری» خود را رونق داده است.

آقای گروندو که فارسی را در زندان اوین از هم‌بندی‌های خود آموخته، روز یک‌شنبه، ۲۲ تیر، در ویدئویی که در حساب کاربری اینستاگرام خود منتشر کرد، با اشاره به تجربیاتش از حبس و تهدیدهایی که در دفتر وزارت اطلاعات با آن‌ها روبه‌رو شده بود، گفت جمهوری اسلامی گروگان‌های سیاسی را به جاسوسی برای اسرائیل و موساد متهم می‌کند.

این مرد جوان فرانسوی از جمله به ادامه حبس سسیل کوهلر و ژاک پاری که جمهوری اسلامی به تازگی آن‌ها را هم به کار برای موساد متهم کرده، و همچنین به بازداشت یک دوچرخه‌سوار فرانسوی-آلمانی که در روزهای گذشته بازداشت او از سوی وزیر خارجه ایران تأیید شد، اشاره کرد.

اولیویه گروندو دو سال و نیم از حبس پنج ساله خود را بر اساس حکم دادگاه انقلاب اسلامی پیش از آزادشدنش در اواخر سال ۱۴۰۳ در یک معامله میان دولت‌های تهران و پاریس گذرانده بود.

۱۲:۳۸ ۲۳.۴.۱۴۰۴

ادامه ارائه آمار متناقض از قربانیان جنگ ایران و اسرائیل در کشور

تنها دو روز پس از آماری که سخنگوی قوه قضاییه از تعداد کشته‌شدگان در حملات اسرائیل ارائه کرد و رقمی زیر هزار نفر به خبرنگاران تحویل داد، رئیس بنیاد شهید تأکید کرد که تاکنون تنها ۱۰۶۲ نفر از قربانیان جنگ به خاک سپرده شده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه روز شنبه اعلام کرد که ۹۴۳ نفر در حملات اسرائیل کشته شده‌اند. حال سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید، در یک نشست خبری بار دیگر تأکید کرده که این اداره ۱۰۶۲ نفر را به خاک سپرده است.

این آمار پیشتر هم توسط همین مقام اعلام شده بود؛ اوحدی همچنین خبر داده بود که با توجه به بستری بودن عده‌ای در بیمارستان‌ها احتمال رسیدن آمار به ۱۱۰۰ نفر هم هست.

به گفته رئیس بنیاد شهید،‌ از ۱۰۶۲ نفری که تاکنون به خاک سپرده شده‌اند، ۲۸۱ نفر غیرنظامی و از این تعداد ۱۲۶ نفر زن بوده‌اند.

سعید اوحدی تعداد مجروحان حملات اسرائیل را هم ۵۸۰۰ نفر اعلام کرد.

۱۲:۰۴ ۲۳.۴.۱۴۰۴

بقایی تهدید کرد ایران فعال شدن مکانیسم ماشه را بی‌پاسخ نخواهد گذاشت

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه در یک نشست خبری تهدید کرد که حکومت فعال شدن مکانیسم ماشه از طرف قدرت‌های اروپایی را بدون پاسخ نخواهد گذاشت.

اسماعیل بقایی گفت: «تهدید به استفاده از مکانیسم ماشه، یک کار سیاسی و اقدامی در راستای تقابل با ایران است» و «در صورت وقوع چنین اتفاقی با واکنش مقتضی از سوی ایران روبه‌رو می‌شود».

بر اساس این مکانیسم، تمام تحریم‌های سازمان ملل که در چارچوب برجام برداشته شده بود، در صورت اعلام عدم پایبندی ایران توسط یکی از طرف‌های غربی، دوباره اعمال خواهد شد.

پیشتر هم عباس عراقچی، وزیر خارجه، اقدام احتمالی سه کشور اروپایی طرف برجام در فعال کردن مکانیسم ماشه را «اشتباه بزرگ» آنها خوانده و گفته است: «فکر می‌کنند مکانیسم ماشه [بازگشت خودکار تحریم‌ها] به آنها قدرت بازیگری در موضوع هسته‌ای ایران را می‌دهد.»

سخنگوی این وزارتخانه توضیح نداده است که واکنش ایران به این اقدام چه می‌تواند باشد.

اسماعیل بقایی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره دیدار استیو ویتکاف، مذاکره‌کننده آمریکایی، و عباس عراقچی در آینده نزدیک گفت: در این خصوص هیچ تاریخ، مکان و زمانی تعیین نشده است.

۱۱:۳۱ ۲۳.۴.۱۴۰۴

اعلام حمایت گروه «همبستگی جمهوری‌خواهان» از طرح میرحسین موسوی برای تغییر قانون اساسی

گروه «همبستگی جمهوری‌خواهان ایران»، هجا، در بیانیه‌ای از طرح میرحسین موسوی برای تأسیس مجلس موسسان قانون اساسی از راه برگزاری رفراندوم اعلام حمایت کرد.

میرحسین موسوی هفته گذشته در بیانیه‌ای در پی آتش‌بس میان ایران و اسرائیل با تأکید بر این‌که «ساختار کنونی نظام نماینده همهٔ ایرانیان نیست»، بار دیگر خواستار برگزاری رفراندوم برای تأسیس مجلس مؤسسان قانون اساسی شد، خواسته‌ای که سال ۱۴۰۱ در میانهٔ اعتراضات جنبش «زن زندگی آزادی» برای اولین بار مطرح کرده بود.

آقای موسوی در بیانیه‌اش با تأکید بر این‌که تجربهٔ جنگ ۱۲ روزه نشان داد که «ضامن نجات کشور احترام به حق تعیین سرنوشت همهٔ شهروندان است و ساختار کنونی نظام نمایندهٔ همه ایرانیان نیست»، افزود: «برگزاری رفراندوم برای تأسیس مجلس مؤسسان قانون اساسی، راه را برای تحقق حق تعیین سرنوشت مردم هموار و دشمنان این مرز و بوم را از دخالت در امور کشور مأیوس می‌کند.»

در واکنش به این طرح، گروه هجا نوشت که «مستقل از مفاد طرح شده در نامه جدید میرحسین موسوی از کلیت طرح ایشان برای انتقال قدرت به مردم در قالب برگزاری همه‌پرسی و انتخابات مجلس موسسان قانون اساسی در چارچوب موازین انتخابات آزاد و منصفانه حمایت می‌کند».


۱۰:۵۵ ۲۳.۴.۱۴۰۴

اولمرت طرح «شهر بشردوستانه» را به اردوگاه کار اجباری تشبیه کرد

یکی از نخست ‌وزیران پیشین و منتقد سیاست‌های کنونی اسرائیل طرح بررسی‌شده در دولت نتانیاهو برای ایجاد یک «شهر بشردوستانه» در جنوب غزه را «معادل برپا کردن اردوگاه کار اجباری» برای فلسطینیان دانست.

اهود اولمرت در گفت‌وگوی روز یک‌شنبه، ۲۲ تیر، با روزنامه گاردین گفت طرحی که انتقال صدها هزار تن از فلسطینیان و نیمی از ساکنان غزه در یک منطقه را پیشنهاد می‌کند، هیچ تفسیری ندارد جز این‌که می‌توان آن را به اردوگاه‌های کار اجباری (شبیه دوران نازی‌های المان) تشبیه کرد.

او افزود چنین طرحی می‌تواند بخشی از یک «پاک‌سازی قومی» باشد اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که طرح یادشده با حمایت وزیران وابسته به احزاب راست افراطی در نشست کابینه بنیامین نتانیاهو در شامگاه یک‌شنبه بررسی شد و برخی از وزیران از بودجه مورد نیاز برای آن که سالانه حدود ۲۰ میلیارد «شکل» (معادل بیش از شش میلیارد دلار) در سال است، انتقاد کرده و خواهان طرحی جایگزین شدند که به بودجه کمتری نیاز داشته باشد.

به نوشته جروزالم پست، بنیامین نتانیاهو در جلسه «پرتنش کابینه» خواهان طرح‌های جایگزین «واقع‌بینانه»، «سریع‌تر» و «ارزان‌تر» شد و طرح «شهر بشردوستانه» را «کنار گذاشت».

ارتش اسرائیل در مخالفت با اجرای طرح به کابینه گفته بود عملی کردن آن تا یک سال زمان نیاز دارد و به تلاش‌ها برای آزاد کردن ۵۰ گروگان زنده و مرده اسرائیلی در دست گروه حماس آسیب خواهد زد.

۱۰:۴۹ ۲۳.۴.۱۴۰۴

وقوع انفجاری دیگر در یک محل مسکونی،‌ این بار در قم

وقوع انفجاری که «شدید» توصیف شده روز دوشنبه، ۲۳ تیرماه، در شهر قم هفت مصدوم بر جا گذاشت.

سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم اعلام کرد که انفجار در یک واحد مسکونی در منطقه پردیسان قم «منجر به مصدومیت هفت شهروند و تخریب بخشی از ساختمان» شده است.

آتش‌نشانی ادامه داد:‌ «در محل حادثه انفجار در یکی از مجتمع‌های مسکونی پردیسان تاکنون فوتی نداشتیم و علت این حادثه در دست بررسی است.»

عکسی که از این واحد مسکونی منتشر شده است
عکسی که از این واحد مسکونی منتشر شده است

بیشتر

XS
SM
MD
LG