لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴ تهران ۱۱:۰۸

زنده مشکل قانونی در واگذاری بازسازی خانه‌ها به شهرداری؛ واکنش‌ها به تیراندازی در خمین

به‌روز شده

پوشش زندۀ خبرهای درگیری و جنگ اسرائیل و ایران که بامداد ۲۳ خرداد با حملات گستردهٔ هوایی اسرئیل آغاز شد و همچنان در وضعیت آتش‌بس شکننده قرار دارد.

۰۹:۴۲ ۲۲.۴.۱۴۰۴

نتانیاهو: ایران اگر به بمب دست می‌یافت، واقعا از آن استفاده می‌کرد

نخست‌وزیر اسرائیل در گفت‌وگو با شبکه فاکس‌نیوز اظهار داشت که اگر ایران به بمب اتم دست می‌یافت، «حقیقتا از آن استفاده و ما را نابود می‌کرد».

بنیامین نتانیاهو گفت سپاه پاسداران عجله داشت تا اورانیوم غنی‌شده را به سلاح تبدیل کند و این روند را پس از سقوط حزب‌الله و ضرباتی که به محور او وارد شده بود، شتاب داده بود.

او گفت: ما این فرآیند را دیدیم، ارزیابی کردیم که در یک سال به بمب اتم خواهند رسید و برخلاف قدرت‌های هسته‌ای دیگر، از آن استفاده هم خواهند کرد، استفاده حقیقی، در آن صورت ما نابود می‌شدیم».

به گفته نخست‌وزیر اسرائیل، ایران در حال توسعه موشک‌هایی است که می‌تواند کلاهک هسته‌ای حمل کند و به فواصل بسیار دور برسد: «در نهایت به واشینگتن، نیویورک، فیلادلفیا و میامی».

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، گفت‌وگوی بنیامین نتانیاهو با مارک لوین از شبکه فاکس‌نیوز در جریان آخرین ساعات حضور او در واشینگتن ضبط شده بود و روز یک‌شنبه، ۲۲ تیر، پخش شد.

او که روز جمعه، ۲۰ تیر، در پایان سفر رسمی چهار روزه به واشینگتن و دو دیدار کاری با رئیس‌جمهور آمریکا به اورشلیم بازگشت، در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز، با تقدیر از رهبری دونالد ترامپ گفت آمریکا با رهبری رئیس‌جمهور ترامپ «آمریکای متفاوتی است که تمامی جهان آزاد آرزوی دیدن آن را داشت».

به گفته نخست‌وزیر اسرائیل، «آمریکا رهبر جهان آزاد است و اسرائیل سنگر جهان آزاد در خاورمیانه، و مشارکت دو کشور مبتنی بر احترام متقابل و بحث آزاد است». او گفت «وحدت هدف بسیار روشنی» میان دونالد ترامپ و او وجود دارد که دو رهبر را قادر ساخت به اهدافی دست یابند که تا پیش از این قابل دستیابی به نظر نمی‌رسید.

نتانیاهو افزود که از توافقی با ایران حمایت خواهد کرد که غنی‌سازی ایران را ممنوع کند، برد موشک‌های ایران را به حداکثر ۳۰۰ مایل (کمتر از ۵۰۰ کیلومتر) محدود کند، و «محور ترور» را پایان دهد.

او همچنین گفت جمهوری اسلامی «در مخمصه عمیقی» گرفتار شده است.

یک روز پیش از پخش مصاحبه تازه آقای نتانیاهو با فاکس‌نیوز، عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در تهران تأکید کرد که حکومت او هیچ توافقی را که دربرگیرنده امکان غنی‌سازی برای ایران نباشد نخواهد پذیرفت و هیچ گفت‌وگویی نیز بر سر توانمندی‌های نظامی خود (موضوع موشکی) نخواهد کرد.

از سوی دیگر، علی لاریجانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی، روز شنبه در گفت‌وگو با شبکه الجزیره گفت حکومت تهران در حال بررسی پیام‌های واشینگتن برای ازسرگیری مذاکرات است.

وال استریت جورنال شنبه، ۲۱ تیر گزارش داده بود که بنیامین نتانیاهو در مذاکرات خود با دونالد ترامپ تأکید کرده که اگر کشورش ببیند جمهوری اسلامی در مسیر تلاش‌های احیای برنامه هسته‌ای گام برمی‌دارد، بتواند به ایران حمله کند و آقای ترامپ با وجود حمایت از راهکار دیپلماسی، با احتمال حملات دوباره اسرائیل به ایران هم مخالفت نکرده است.

یک مقام اسرائیلی به وال استریت جورنال گفته بود که کشورش برای ازسرگیری احتمالی حملات به جمهوری اسلامی دیگر نیازی به تأیید آمریکا ندارد.

۰۰:۵۲ ۲۲.۴.۱۴۰۴

اعتراض زندانیان سیاسی منتقل‌شده به زندان تهران بزرگ به «بازدید نمایشی» مقام‌های قضایی

رسانه‌های حقوق بشری گزارش داده‌اند که صبح شنبه «حضور نمایشی» و همراه با دوربین چند تن از مقام‌های سازمان زندان‌ها در محل نگهداری زندانیان سیاسی در زندان تهران بزرگ (فشافویه) اعتراض زندانیان را در پی داشت و این مقام‌ها ناچار به خروج از بند شدند.

بنابر گزارش‌ها، اعتراض‌ها زمانی رخ داد که شماری از مسئولان زندان‌های اوین و تهران بزرگ به همراه حشمت‌الله حیات‌الغیب، مدیرکل زندان‌های استان تهران، در محل نگهداری زندانیان سیاسی در زندان تهران بزرگ (سالن ۹ تیپ دو) حاضر شدند.

وبسایت هرانا به نقل از خانواده برخی از این زندانیان گزارش داده که این اقدام با هدف «ارائه تصویری مطلوب» از وضعیت این زندانیان و با تصویربرداری گزینشی صورت گرفته بود.

بنابر برخی گزارش‌ها، پس از آنکه زندانیان سیاسی شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند مسئولان ناچار به خروج از بند شدند.

به نوشته هرانا، زندانیان سیاسی که از زندان اوین به زندان تهران بزرگ منتقل شده‌اند همچنان با مشکلات پرشماری از جمله ازدحام جمعیت، کمبود امکانات سرمایشی، شرایط نامناسب بهداشتی، کیفیت پایین غذا، آب آشامیدنی شور، قطعی شبانه آب، محدودیت در دسترسی به خدمات درمانی، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار تبعیض‌آمیز مسئولان زندان مواجه هستند.

بنابر گزارش‌ها، وضعیت وخیم زندانیان زن در زندان قرچک نیز ادامه دارد.

زندانیان محبوس در زندان اوین پس از حمله اسرائیل به این زندان به سایر زندان‌ها و عمدتا به دو زندان تهران بزرگ (فشافویه) و زندان قرچک منتقل شدند.


۰۰:۴۵ ۲۲.۴.۱۴۰۴

گزارش خبرگزاری فارس درباره «خروج سران قوا از یک دریچه اضطراری پس از حمله هوایی اسرائیل»

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران و محافل امنیتی، بدون اشاره به منبعی خاص جزئیاتی از حمله هوایی اسرائیل به جلسه مقامات ارشد جمهوری اسلامی در ۲۶ خرداد (روز چهارم جنگ) منتشر کرده است.

به نوشته فارس، در حالی که جلسه شورای عالی امنیت ملی با حضور روسای سه قوه و دیگر مقامات ارشد «در طبقات زیرین یک ساختمان در غرب تهران» در حال برگزاری بود، «مهاجمان با شلیک شش بمب یا موشک، ورودی‌ها و خروجی‌های ساختمان را هدف قرار دادند تا مسیرهای فرار را مسدود و جریان هوا را قطع کنند».

به نوشته این خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران، برق این طبقه پس از انفجارها قطع شد اما مسئولان «با استفاده از یک دریچه اضطراری» خود را به بیرون از ساختمان رساندند و برخی از آنها «از جمله رئیس جمهور در حین خروج دچار جراحات مختصری در ناحیه پا شدند».

پیش از این نیز چند تن دیگر از مقام‌های جمهوری اسلامی از حمله هوایی اسرائیل به جلسه‌ای که سران سه قوه در آن حضور داشتند سخن گفته‌اند؛ با این حال اسرائیل تاکنون درباره چنین حمله‌ای اظهار نظر رسمی نکرده است.

۲۲:۵۰ ۲۱.۴.۱۴۰۴

محدودیت ورود هواپیماهای مسافربری ام‌دی از ایران به فرودگاه‌های عراق

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی ایران امروز شنبه ۲۱ تیر اعلام کرد دولت عراق ورود هواپیماهای مسافربری مدل ام‌دی (MD) از ایران به فرودگاه‌های آن کشور را ممنوع کرده است.

به‌گفتۀ مقصود اسعدی سامانی، مقامات عراقی هنوز هیچ توضیحی در مورد علت این تصمیم ارائه نکرده‌اند.

هواپیماهای ام‌دی از جمله هواپیماهای ساخت آمریکا در دهه ۱۹۸۰ هستند که همچنان در خطوط هوایی ایران مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این هواپیماها به‌دلیل سن بالا و مسائل فنی گاه‌وبی‌گاه مورد توجه نهادهای نظارتی هوایی در کشورهای مختلف قرار می‌گیرند، اما تا کنون گزارشی رسمی از ممنوعیت پرواز آن‌ها در سطح بین‌المللی منتشر نشده است.

بر اساس آخرین آمارهای منتشرشده، حدود ۴۵ فروند از این نوع هواپیما در ناوگان کشور وجود دارد و حدود دو سال پیش اعلام شد از این تعداد، ۲۷ فروند فعال و ۱۸ فروند زمین‌گیر هستند. شرکت‌های هواپیمایی «آتا» و «زاگرس» از بهره‌برداران این مدل هواپیما در ایران هستند.

۲۰:۵۰ ۲۱.۴.۱۴۰۴

مصطفی تاجزاده در زندان به پنج سال حبس دیگر محکوم شد

وکیل مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب زندانی، اعلام کرد که او به پنج سال حبس دیگر محکوم شده است.

هوشنگ پوربابایی گفت که امروز ۲۱ تیر به ملاقات آقای تاجزاده در زندان تهران بزرگ رفته و مطلع شده است که «حکم پنج سال حبس تجمیعی جدید» به موکلش ابلاغ شده است.

به گفتۀ این وکیل دادگستری، آقای تاجزاده «مجموعاً تا الان به ۱۷ سال زندان محکوم شده و تا بیست و ششم اردیبهشت ۱۴۱۱ باید تحمل حبس کند».

مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب از سال ۱۳۸۸ بارها بازداشت و به احکام سنگین محکوم شده است. برخی چهره‌های اصلاح‌طلب در جریان جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل خواستار آزادی او و سایر زندانیان سیاسی شده بودند.

۱۷:۰۰ ۲۱.۴.۱۴۰۴

عراقچی: هیچ توافقی که در آن غنی‌سازی وجود نداشته باشد، نخواهیم داشت

وزیر خارجه ایران می‌گوید در مذاکرات بعدی ایران با آمریکا «ما هیچ توافقی که در آن غنی‌سازی وجود نداشته باشد، نخواهیم داشت».

عباس عراقچی امروز شنبه ۲۱ تیرماه در سخنرانی برای رؤسای نمایندگی‌های خارجی در تهران همچنین گفت «اشتباه بزرگ» سه کشور اروپایی طرف برجام این است که فکر می‌کنند مکانیسم ماشه (بازگشت خودکار تحریم‌ها) به آن‌ها قدرت بازیگری در موضوع هسته‌ای ایران را می‌دهد.

او همچنین تأکید کرد که همکاری‌های تهران با آژانس متوقف نشده، اما «به‌دلیل واقعیاتی که الان روی زمین وجود دارد و تحولاتی که رخ داده، این همکاری‌ها شکل جدیدی خواهد داشت».

عباس عراقچی اما در مورد بازگشت بازرسان آژانس به ایران اظهارنظر نکرد و فقط گفت: «این‌که بازرسان آژانس بتوانند به مراکز هسته‌ای نزدیک شوند، برای ما هم جنبۀ امنیتی دارد که باید بررسی شود و هم ایمنی خود بازرسان هم موضوعیت دارد که باید بررسی شود.»

به‌گفتۀ او، خطر اشاعه مواد رادیواکتیو در سایت‌های هسته‌ای که هدف حملات اسرائیل و آمریکا قرار گرفته‌اند، «جدی است». عراقچی با این حال جزئیات بیشتری در این باره بیان نکرد.

وزیر امور خارجه ایران در بخش دیگری از سخنانش تصور طرف‌های اروپایی توفق برجام را که مکانیسم ماشه (اسنپ‌بک) به آن‌ها قدرت بازیگری در موضوع هسته‌ای ایران را می‌دهد، «یک برداشت کاملاً اشتباه» خواند.

او توضیح بیشتری دربارۀ اشتباه بودن این موضوع نداد، اما به آلمان و فرانسه و بریتانیا بار دیگر هشدار داد که استفادۀ آن‌ها از مکانیسم ماشه «به معنی پایان نقش اروپا در موضوع هسته‌ای ایران است».

بر اساس این مکانیسم، تمام تحریم‌های سازمان ملل که در چارچوب برجام برداشته شده بود، در صورت اعلام عدم پایبندی ایران توسط یکی از طرف‌های غربی، دوباره اعمال خواهد شد.

۱۶:۰۷ ۲۱.۴.۱۴۰۴

اکسیوس: پوتین به ایران گفته است طرح «غنی‌سازی صفر» آمریکا را بپذیرد

اکسیوس به‌نقل از منابع خود خبر داد که ولادیمیر پوتین به دونالد ترامپ و مقامات جمهوری اسلامی گفته است از توافقی هسته‌ای که در آن ایران امکان غنی‌سازی اورانیوم نداشته باشد، حمایت می‌کند.

این وب‌سایت خبری امروز شنبه ۲۱ تیرماه در گزارش خود به‌نقل از سه مقام اروپایی و یک مقام اسرائیلی نوشت که مسکو مقامات تهران را تشویق کرده است که با «غنی‌سازی صفر» موافقت کنند.

به‌نوشتۀ اکسیوس، دو منبع دیگر نیز گفته‌اند روس‌ها دولت اسرائیل را نیز در جریان موضع پوتین دربارۀ غنی‌سازی اورانیوم ایران قرار داده‌اند و یک مقام ارشد اسرائیلی هم گفته است: «می‌دانیم که این همان چیزی است که پوتین به ایرانی‌ها گفته است.»

براساس این گزارش، پوتین در تماس‌های هفتۀ پیش خود با دونالد ترامپ و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، نیز این موضع را تکرار کرده است.

کرملین و کاخ سفید هنوز در این باره به‌طور رسمی واکنش نشان نداده‌اند و اکسیوس می‌گوید دفتر نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل نیز از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است. مقامات رسمی تهران نیز تا این لحظه واکنشی به این گزارش ابراز نکرده‌اند اما خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، ساعتی پس از انتشار گزارش اکسیوس ادعا کرد یک منبع آگاه این موضوع را تکذیب کرده است.

روسیه تاکنون اصلی‌ترین حامی دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته‌ای بوده است؛ هرچند در جریان جنگ ۱۲ روزه اسرائیل با ایران و بمباران سایت‌های هسته‌ای کلیدی ایران توسط نیروی هوایی آمریکا، مسکو صرفاً به صدور بیانیه‌های مطبوعاتی در حمایت از تهران بسنده کرد.

اکسیوس به‌نقل از منابع خود افزوده است که روسیه به‌طور علنی و محرمانه اعلام کرده که در صورت حصول توافق ایران و آمریکا، آماده است اورانیوم غنی‌شدۀ ایران را از کشور خارج کند و سپس اورانیوم ۳٫۶۷ درصدی برای تولید برق هسته‌ای و مقادیر اندکی اورانیوم ۲۰ درصدی برای رآکتور تحقیقاتی تهران و تولید ایزوتوپ‌های هسته‌ای در اختیار ایران قرار دهد.


۱۳:۳۹ ۲۱.۴.۱۴۰۴

آمار پزشکی قانونی: ۹۴۳ کشته و هشت مفقودی در حملات اسرائیل

سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز شنبه از تعداد قربانیان جنگ ایران و اسرائیل در کشور آماری جدید ارائه کرد.

به گفته اصغر جهانگیر، سخنگوی این قوه، بر اساس آمار پزشکی قانونی، در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل ۹۴۳ نفر جان خود را از دست داده و هشت نفر هم در حال حاضر مفقود هستند.

همین مقام روز دوشنبه، ۹ تیر، بر اساس آخرین داده‌های پزشکیِ قانونی، ۹۳۵ نفر را جان‌باخته جنگ اعلام کرده و اضافه کرده بود که در میان کشته‌شدگان، ۳۸ کودک و ۱۰۲ زن دیده می‌شود.

اما ارائه این آمار تازه در حالی است که هفته گذشته سعید اوحدی،‌ رئیس بنیاد شهید، خبر داد که تعداد قربانیان جنگ اخیر ۱۰۶۰ نفر بوده و احتمال بالا رفتن آمار تا ۱۱۰۰ هم هست.

مقامات تهران هنوز آمار تفکیکی از شمار غیرنظامیان کشته‌شده در حملات اسرائیل ارائه نکرده‌اند و مشخص نیست که چه تعداد از کشته‌ها از نیروهای نظامی بوده‌اند.

اصغر جهانگیر روز شنبه همچنین گفت که در حمله اسرائیل به زندان اوین در شمال تهران پنج زندانی با جرائم مالی کشته شده و تعدادی زندانی دیگر نیز از اوین گریخته‌اند. او به تعداد دقیق زندانی‌های فراری اشاره نکرد.

روز دوم تیرماه، یک روز پیش از اعلام آتش‌بس جنگ ۱۲ روزه، برخی نقاط تهران شاهد سنگین‌ترین حملات اسرائیل بود، از جمله زندان اوین که اسرائیل حمله به آن را به‌عنوان حمله به یکی از «نهادهای سرکوب» توصیف کرد، اما هنوز توضیح بیشتری در این باره نداده است.

سخنگوی قوه قضاییه هم روز شنبه به نگرانی‌ها درباره وضع زندانیان سیاسی پس از حمله اسرائیل پاسخ نداده و تنها گفته است: «با همکاری شرکت واحد، اتوبوس‌هایی آماده شد و بلافاصله زندانیان از محل خارج شدند تا مشکلی برای آنها پیش نیاید؛ لذا در این رابطه این موضوع را که فردی نتوانسته و یا اجازه نداشته با خانواده خود تماس بگیرد، تکذیب می‌کنیم.»

۱۲:۳۲ ۲۱.۴.۱۴۰۴

در شش هفته گذشته ۸۰۰ فلسطینی در صف غذا جان باخته‌اند

اداره حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد که در شش هفته گذشته، از پایان ماه مه، تاکنون دست‌کم ۷۹۸ فلسطینی در باریکه غزه جان خود را در صف‌های غذا و آذوقه از دست داده‌اند.

در همین حال خبرگزاری فرانسه خبر داد که روز جمعه نیز ده نفر دیگر در انتظار دریافت سهمیه غذا در غزه جان باخته‌اند که باید آنها را به آمار سازمان ملل افزود.

این صدها نفر در نزدیکی مراکز توزیعی کشته شده‌اند که بنیاد بشردوستانه غزه به راه انداخته است، بنیادی که از حمایت اسرائیل و آمریکا برخوردار است و قرار بوده است که جای کمک‌رسانی توسط سازمان ملل را بگیرد.

این در حالی است که برخی از بزرگ‌ترین گروه‌های حقوق بشری در چند ماه گذشته این بنیاد را متهم کرده‌اند که اصول بی‌طرفی بشردوستانه را نقض کرده و «احتمالا در جنایت جنگی مشارکت داشته است».

بیش از دو میلیون ساکن باریکه غزه در بحران انسانی گرسنگی و بیماری به سر می‌برند.

۱۲:۲۱ ۲۱.۴.۱۴۰۴

وقفه در پیشرفت مذاکرات آتش‌بس غزه به دلیل پیشنهادهای اسرائیل

خبرگزاری فرانسه روز شنبه به نقل از «دو منبع فلسطینی» گزارش داد که اصرار اسرائیل بر نگه داشتن بخشی از نیروهایش در باریکه غزه باعث وقفه در پیشرفت مذاکرات برای آتش‌بس در این منطقه شده است.

گروه افراطی حماس روز چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرده بود که در مذاکرات جاری برای آتش‌بس، چندین مسئله مورد اختلاف وجود دارد، از جمله ارسال کمک‌های بشردوستانه، خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه و ارائه «تضمین‌های واقعی برای آتش‌بس دائم».

حال خبرها حاکی از آن است که در مذاکرات غیرمستقیم اسرائیل با حماس که یک‌شنبه هفته گذشته در قطر آغاز شد به دلیل اصرار دولت بنیامین نتانیاهو بر ماندن نیروهای ارتش در غزه وقفه افتاده است.

دولت دونالد ترامپ پیشنهادی برای برقراری آتش‌بس ۶۰ روزه را به طرفین جنگ غزه ارائه داده که بر اساس گزارش‌ها، شامل آزادی ۱۰ گروگان زنده به همراه اجساد ۱۸ گروگان دیگر در ازای آزادی تعدادی از زندانیان فلسطینی است.

آقای نتانیاهو نیز روز پنج‌شنبه گفت که احتمالاً اسرائیل و حماس وارد یک آتش‌بس ۶۰ روزه خواهند شد، که می‌توان از آن به عنوان فرصتی برای پایان دادن به درگیری استفاده کرد.

او همچنین بار دیگر وعده شکست دادن حماس را مطرح کرد و گفت با این اقدام گروگان‌ها را بازمی‌گرداند.


بیشتر

XS
SM
MD
LG