لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴ تهران ۰۷:۱۱

زنده اظهارات عراقچی و شرط ایران برای بازگشت به مذاکرات؛ واکنش‌ها به تیراندازی در خمین

به‌روز شده

پوشش زندۀ خبرهای درگیری و جنگ اسرائیل و ایران که بامداد ۲۳ خرداد با حملات گستردهٔ هوایی اسرئیل آغاز شد و همچنان در وضعیت آتش‌بس شکننده قرار دارد.

۰۱:۱۹ ۲۱.۴.۱۴۰۴

اعلام جرم علیه مصطفی کواکبیان پس از اظهارات او درباره کاترین شکدم

صداوسیمای جمهوری اسلامی اظهارات مصطفی کواکبیان، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، را «زشت و دروغ» خواند و قوه قضاییه جمهوری اسلامی نیز بدون ذکر نام، از اعلام جرم علیه او خبر داد.

مصطفی کواکبیان شامگاه پنجشنبه در برنامه «میزگرد» در شبکه خبر مدعی شده بود که کاترین شکدم در سفرهای خود به ایران «با ۱۲۰ نفر از افراد بسیار مهم» رابطه جنسی داشته است.

روابط عمومی صداوسیما روز جمعه در اطلاعیه‌ای این اظهارات را «غیرمستند» و «ادعایی زشت و دروغ به بهانه مبارزه با نفوذ» خواند.

مرکز رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی نیز با اشاره به «ادعای مجهول یک فعال سیاسی و نماینده پیشین مجلس در یک برنامه تلویزیونی»، اعلام کرد که «مقام قضایی» ضمن احضار او دستور داد که این فرد مدارک و مستندات ادعای خود را ارائه دهد «که تا کنون هیچ سند و‌ مدرک معتبری بابت ادعای صورت گرفته ارائه نشده است».

بر اساس این گزارش، دادستانی تهران علیه مصطفی کواکبیان به دلیل «این ادعای بدون سند و تشویش اذهان عمومی» اعلام جرم کرد و پرونده قضایی تشکیل داد.

کاترین پرز-شکدم، تحلیلگر یهودی زاده فرانسه و همچنین دارای تابعیت بریتانیا در مطلبی که نوامبر ۲۰۲۱ در وبسایت تایمز اسرائیل منتشر شد نسبت به یهودی‌ستیزی سران جمهوری اسلامی و همچنین برنامه هسته‌ای ایران هشدار داد.

خانم شکدم بین سال‌ها ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ چند بار به ایران سفر کرده و مطالبی به قلم او در رسانه‌های حکومتی، از جمله وبسایت رهبر جمهوری اسلامی، منتشر شده بود؛ به نوشته خبرگزاری تسنیم، او در مجموع سفرهای خود ۱۸ روز در ایران حضور داشت.

خانم شکدم در سال ۱۴۰۰ در مصاحبه با بی‌بی‌سی فارسی «جاسوسی برای اسرائیل» و درخواست مقام‌های جمهوری اسلامی برای «رابطه» را به شدت رد کرده بود.


۰۶:۲۱

عراقچی: برای بازگشت به مذاکرات هسته‌ای با آمریکا «باید اراده واقعی طرف مقابل را ببینیم»

وزیر خارجه ایران بار دیگر تاکید کرد که تهران در صورتی به مذاکرات هسته‌ای با واشینگتن بازمی‌گردد که آمریکا گزینه نظامی علیه ایران را کنار بگذارد.

عباس عراقچی در مصاحبه با شبکه چینی سی‌جی‌تی‌ان در پاسخ به این سوال که تهران برای از سرگیری مذاکرات با واشینگتن دقیقا چه چیزی را باید بررسی کند گفت: «اگر هنوز قانع نشده‌ایم به این دلیل است که باید اراده واقعی طرف مقابل را ببینیم.»

او دستیابی به توافق هسته ای را امکان‌پذیر دانست و در عین حال گفت: «تحقق آن تنها زمانی ممکن است که جاه‌طلبی‌های نظامی خود را کنار بگذارند و خساراتی را که به ما وارد کرده‌اند جبران کنند. آن گاه ما آماده مشارکت در مذاکرات خواهیم بود.»

به رغم درخواست‌های متعدد از سوی کشورهای مختلف برای بازگشت ایران به مذاکرات هسته‌ای، تهران تاکنون حاضر به این کار نشده است.

۰۲:۴۷

نرگس محمدی با اشاره به تیراندازی در خمین: به بهانه گشت امنیتی، امنیت را از مردم ربوده‌اند

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و برنده نوبل صلح، تیراندازی ماموران در شهرستان خمین به سوی شهروندان را که دست‌کم چهار کشته بر جای گذاشت «جنایت» و «تکان دهنده» خواند.

او شامگاه شنبه در شبکه‌های اجتماعی نوشت که این خانواده در شرایط «توقف جنگ و آتش‌بس» سوار خودرو شدند اما «با سلاح‌های جنگی کشته شدند» و به خانه برنگشتند.

خانم محمدی افزود که طی چند روز گذشته زنان روستای گونیچ در شهرستان خاش، پسران جوان در شهر همدان، و کودک در آغوش مادر و پدر در خمین از جمله قربانیان بوده‌اند و «عزیزان هموطن‌مان با شلیک سلاح‌های جنگی ماموران حکومت در ایست بازرسی‌های امنیتی کشته شده‌اند».

او با بیان اینکه «به بهانه گشت امنیتی، امنیت را از مردم بی‌گناه ربوده‌اند»، نوشت: «کشتار کشتار است؛ وطن صلح می‌خواهد و هموطن زندگی.»

۰۲:۴۲

مدیرعامل هلال احمر استان گلستان: زلزله تاکنون خسارتی نداشته است

مرکز لرزه‌نگاری ایران از وقوع زلزله‌ای به بزرگی ۵.۱ در استان گلستان خبر داد.

این مرکز زمان زلزله را ۲۱:۳۷ شامگاه شنبه و کانون آن را نزدیکی فاضل‌آباد از توابع علی‌آباد کتول در عمق ۱۰ کیلومتری زمین گزارش کرده است.

قاسم غریب‌آبادی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر گلستان، با اشاره به اعزام تیم‌های ارزیاب به مناطق تحت تاثیر گفت تاکنون‌ خسارتی گزارش نشده است.


۲۲:۳۰ ۲۸.۴.۱۴۰۴

وزیر اطلاعات: انتشار یک‌باره آمار جاسوس‌های بازداشتی مناسب نیست

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی روز شنبه در مصاحبه‌ای گفت که «انتشار یک‌باره» آمار جاسوس‌هایی که در هفته‌های گذشته در کشور بازداشت شده‌اند «مناسب نیست».

اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات در دولت مسعود پزشکیان، به دفاع‌پرس گفت: «آمار مربوط به جواسیس به‌صورت تدریجی و متناسب با شرایط و مناسبت‌های مختلف توسط قوه قضائیه اعلام می‌شود؛ چرا که انتشار یکباره این آمار مناسب نیست.»

او توضیح نداده است که چرا «انتشار یک‌باره» این آمار می‌تواند نامناسب باشد.

در یک ماهی که از آغاز حملات اسرائیل و سپس آمریکا به خاک ایران می‌گذرد، به‌ویژه با فروکش کردن این حملات، حکومت در ایران موجی از بازداشت به راه انداخته که بیشتر آنها مربوط به کسانی است که متهم به جاسوسی برای اسرائیل هستند.

با این حال در اخبار مربوط به این بازداشت‌ها کمتر پیش می‌آید که اشاره‌ای به هویت بازداشتی‌ها شود، و از سرنوشت این افراد هم کمتر خبری منتشر می‌شود.

اسرائیل روز ۲۳ خرداد گذشته حملات خود را با حمله‌ای ضربتی به تهران آغاز کرد که طی آن تعداد قابل توجهی از فرماندهان سپاه و دانشمندان هسته‌ای کشور جان باختند. این حملات همه حکایت از عمق و نفوذ اطلاعاتی چشمگیر اسرائیل در لایه‌های بالای حکومت داشت.

۱۸:۴۴ ۲۸.۴.۱۴۰۴

ترامپ بار دیگر تأکید کرد که هر سه سایت اتمی ایران کاملا نابود شده است

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز شنبه بار دیگر تأکید کرد که هر سه سایت هسته‌ای در ایران که هدف حمله آمریکا قرار گرفتند «به طور کامل نابود شده‌اند».

او در پیامی در شبکه اجتماعی خود تأکید کرد که «هر سه سایت اتمی در ایران کاملا تخریب یا نابود شدند».

به نظر می‌رسد تکرار این ادعا توسط رئیس جمهور آمریکا که تاکنون بارها بر آن پافشاری کرده پاسخی است به گزارش شبکه ان‌بی‌سی نیوز آمریکا که می‌گوید تنها تأسیسات فردو، یکی از سه سایت هسته‌ای ایران که هدف بمباران ایالات متحده قرار گرفت، تقریباً به‌طور کامل منهدم شده است.

در گزارش این شبکه خبری آمده بود که آسیب‌ها به دو سایت دیگر در حدی نیست که ایران نتواند در چند ماه آینده غنی‌سازی را در آن‌ها از سر بگیرد.

تنها دو روز پس از انتشار این گزارش، دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی تروث نوشت که «سال‌ها طول خواهد کشید» تا ایران بار دیگر بتواند این سایت‌ها را به خدمت بگیرد.

از نزدیک به یک ماه پیش که ارتش آمریکا به دستور دونالد ترامپ در روز ۲۲ ژوئن به سه سایت ایران در فردو و نطنز و اصفهان حمله کرد، چند رسانه خبری آمریکایی در گزارش‌هایی گفته‌اند که ادعای ترامپ درباره «نابودی کامل» توانایی ایران در غنی‌سازی درست نیست.

ترامپ در مقابل از این رسانه‌ها انتقاد کرده و بر ادعای خود که مورد تأیید وزیر دفاع او نیز هست پافشاری کرده است.

۱۶:۵۸ ۲۸.۴.۱۴۰۴

حریق مرگبار در پالایشگاه آبادان «خرابکاری نبود»

روابط‌ عمومی شرکت پالایش نفت آبادان روز شنبه با تأیید خبر وقوع آتش‌سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان اعلام کرد که «هیچ‌ گونه شواهدی از خرابکاری یا دخالت عوامل انسانی» تا این لحظه مشاهده نشده است.

به نوشته خبرگزاری تسنیم، «بر‌ اساس بررسی‌های اولیه فنی، علت بروز حریق به نشتی یکی از پمپ‌های واحد ۷۰ بازمی‌گردد».

حریق در این پالایشگاه جان یک نفر را نیز گرفته است.

۱۲:۰۷ ۲۸.۴.۱۴۰۴

احمد جنتی ۹۹ ساله برای یک سال دیگر دبیر شورای نگهبان شد

احمد جنتی برای یک سال دیگر به‌عنوان دبیر شورای نگهبان باقی ماند.

سخنگوی شورای نگهبان روز شنبه ۲۸ تیر از ابقای اعضای هیئت رئیسه شورای نگهبان برای یک سال آینده خبر داد و گفت برای یک سال دیگر احمد جنتی دبیر، سیامک ره‌پیک قائم‌مقام دبیر و هادی طحان‌نظیف سخنگوی شورای نگهبان خواهند بود.

احمد جنتی که اکنون ۹۹ سال سن دارد، از سال ۱۳۵۹ با حکم روح‌الله خمینی و سپس علی خامنه‌ای عضو این شورا است و از سال ۱۳۷۱ نیز دبیری آن را بر عهده دارد. دبیر شورای نگهبان بالاترین مقام این شورا است که در عین حال ریاست هیئت‌رئیسه را نیز بر عهده دارد. وظیفهٔ ادارهٔ شورای نگهبان بر عهدهٔ دبیر شورا است.

او سال ۱۳۹۳ در یک گفت‌وگوی تلویزیونی «راز ماندگاری» ده‌ها ساله‌اش در شورای نگهبان را «تبعیت» از روح‌الله خمینی و علی خامنه‌ای عنوان کرده و گفته بود «زمانی که در انتخابات موارد مبهمی وجود داشته باشد، نظر رهبر را جویا می‌شویم».

احمد جنتی به‌مدت ۲۵ سال امام جمعه تهران هم بود اما سال ۱۳۹۶ از این سمت کناره‌گیری کرد. او از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۳ ریاست مجلس خبرگان رهبری را هم بر عهده داشت.

احمد جنتی در ۹۸سالگی
احمد جنتی در ۹۸سالگی


۱۱:۰۲ ۲۸.۴.۱۴۰۴

وزیر اطلاعات می‌گوید در روزهای جنگ «شاهد هفت میلیون گزارش مردمی بودیم»

وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی می‌گوید در طی ۱۲ روز جنگ ایران و اسرائیل «شاهد هفت میلیون گزارش مردمی بودیم».

اسماعیل خطیب روز شنبه ۲۸ تیرماه در پاسخ به سؤال خبرنگار ایلنا از اقدامات این وزراتخانه «برای جلوگیری از نفوذ»، گفت تشکیلات امنیتی ایران امکاناتی را در داخل کشور و در اسرائیل بسیج کرده‌ است و افزود: «در طول جنگ تحمیلی ۱۲ روزه شاهد هفت میلیون گزارش مردمی بودیم.»

این مقام امنیتی هیچ توضیحی دربارهٔ موضوع این «گزارش‌های مردمی» و شیوهٔ آمارگیری از آن‌ها بیان نکرد.

موضوع «نفوذ» از داغ‌ترین بحث‌های جاری در میان مقامات و رسانه‌های جمهوری اسلامی پس از حملات غافلگیرانهٔ اسرائیل و کشتن حدود ۳۰ فرمانده ارشد نظامی در جنگ ۱۲ روزه است اما در روزهای اخیر وزیر اطلاعات هر بار از پاسخ دادن به پرسش‌ها در این باره طفره رفته است.

محمد کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و سه تن از معاونان او، غلامرضا محرابی معاون اطلاعات ستادکل نیروهای مسلح، و علیرضا لطفی جانشین سازمان اطلاعات فرماندهی انتظامی شش مقام ارشد امنیتی بودند که در خلال جنگ هدف حملات اسرائیل قرار گرفتند.

با این حال، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه هنوز هیچ گزارشی از جزئیات نفوذ اسرائیل در دستگاه‌های امنیتی و در میان مقامات و نهادهای حکومتی و دولتی ارائه نکرده‌اند.

در این فاصله شمار بسیاری از شهروندان به‌اتهاماتی چون «جاسوسی و همکاری با اسرائیل» بازداشت شده‌اند، اما گزارش‌های تکمیلی در مورد این بازداشت‌ها هم منتشر نشده است.

۱۰:۳۲ ۲۸.۴.۱۴۰۴

گروه شبه‌نظامی حوثی یمن که مورد حمایت ایران است، شامگاه جمعه ۲۷ تیر اعلام کرد که با یک موشک بالستیک به فرودگاه بن گوریون اسرائیل در نزدیکی تل‌آویو حمله کرده است.

در همین حال ارتش اسرائیل اعلام کرد که این موشک، پس از به صدا درآمدن آژیر حمله هوایی در چند نقطه از کشور، رهگیری شده است.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) روز چهارشنبه ۲۵ تیر اعلام کرد که گروه «نیروهای مقاومت ملی یمن» محموله‌ای «بسیار بزرگ» از تسلیحات ایرانی را که در مسیر ارسال به شبه‌نظامیان حوثی بود، توقیف کرده‌اند.


۱۰:۰۷ ۲۸.۴.۱۴۰۴

گزارش کیهان از ادعای «کشته شدن۳۰ خلبان اسرائیلی با یک موشک ایرانی»

پس از آن‌که حسن کاظمی قمی، سفیر سابق ایران در عراق و افغانستان، در تلویزیون ایران ادعا کرد در جریان جنگ ایران و اسرائیل «۳۰ خلبان اسرائیلی در یک عملیات کشته شدند»، روزنامه کیهان، که زیر نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی اداره می‌شود، مدعی شد این عملیات «با شلیک یک موشک به محل اختفای خلبانان اسرائیلی انجام گرفت که آدرس آن به دست ایران افتاده بود».

کاظمی قمی، که در گذشته از فرماندهان نیروی قدس سپاه نیز بوده است، شامگاه ۲۴ تیر در یک گفت‌وگوی ویژه خبری تلویزیون ایران چنین ادعا کرد: «در یک عملیات که صورت گرفت، ۳۰ خلبان رژیم صهیون کشته شدند. برای این رژیم چیز کمی نیست.»

آقای کاظمی هیچ جزئیات دیگری از منبع و مستندات ادعای خود بیان نکرد و مقامات و نهادهای رسمی جمهوری اسلامی هم این ادعا را تا کنون مسکوت گذاشته‌اند.

اما روزنامه کیهان در شمارهٔ امروز شنبه ۲۸ تیرماه در کنار نقل ادعای کاظمی قمی ادعاهای دیگری نیز در این باره مطرح کرد.

کیهان مدعی شد علاوه بر «بسیاری از نظامیان یهودی» که در طول جنگ ۱۲ روزه پنهان شده بودند، «ده‌ها خلبان و خدمه نیروی هوایی» اسرائیل هم «مخفی شده بودند» اما ایران محل اختفای آن‌ها را پیدا کرد و «آن را با یک تیر موشک در هم کوبید».

تا کنون هیچ گزارش معتبر و مستندی از کشته شدن خلبانان اسرائیلی در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است.

پیشتر، در نخستین روزهای جنگ ۱۲ روزه، تلویزیون ایران به‌نقل از ارتش جمهوری اسلامی و همچنین برخی رسانه‌های نزدیک به سپاه از «ساقط کردن» چندین جنگندهٔ اف۳۵ اسرائیلی و همچنین «به اسارت در آمدن خلبان یکی از این جنگنده‌ها که زن بوده است» خبر دادند.

اما مدتی بعد از اعلام آتش‌بس، شبکه خبر صداوسیما از این ادعای جمهوری اسلامی عقب نشست و حتی مدعی شد «دشمنان به‌دروغ از قول صداوسیما خبرهایی چون سرنگونی جنگندهٔ اف۳۵ و اسارت خلبان زن را منتشر کرده‌اند».

براساس گزارش رسمی ارتش اسرائیل، نیروهای هوایی این کشور در ۱۲ روز جنگ علیه ایران یک هزار و ۵۰۰ پرواز عملیاتی انجام داد. در هشتمین روز جنگ نیز اعلام شد ۱۶ اسکادران نیروی هوایی اسرائیل در حملات در آسمان ایران دخیل بودند. هر اسکادران نیروی هوایی اسرائیل بین ۱۲ تا ۲۴ فروند هواپیمای جنگی دارد.

براساس آخرین گزارش‌ها از تلفات حملات موشکی سپاه پاسداران به اسرائیل در ۱۲ روز جنگ، ۲۹ نفر غیرنظامی ازجمله شش عضو یک خانوادهٔ اوکراینی کشته شدند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG