لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۶ مرداد ۱۴۰۴ تهران ۱۹:۵۶
تشییع جنازه شماری از نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در حملات ۱۲ روزهٔ اسرائیل به ایران
تشییع جنازه شماری از نیروهای نظامی جمهوری اسلامی در حملات ۱۲ روزهٔ اسرائیل به ایران

کشته‌های جنگ در ایران ۹۳۵ نفر شد؛ هشدار دربارهٔ حملهٔ اسرائیل به تأسیسات شیمیایی

۱۸:۳۸ ۳۰.۳.۱۴۰۴

گوترش در مورد از کنترل خارج شدن دامنه جنگ اسرائیل و ایران هشدار داد

دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه با هشدار در مورد اینکه دایره خشونت در منازعه ایران و اسرائیل می‌تواند از کنترل خارج شود، از دو کشور خواست تا برای «صلح فرصتی در نظر بگیرند».

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آنتونیو گوترش در اشاره‌ای تلویحی به ایالات متحده که در حال بررسی مداخله نظامی برای حمایت از اسرائیل است، گفت: «من برای طرف‌های درگیر - برای طرف‌های بالقوه درگیری - و برای شورای امنیت به عنوان نماینده جامعه بین‌المللی، یک پیام ساده و روشن دارم: به صلح فرصت دهید».

دبیرکل سازمان ملل با اشاره به جنگ جاری بین تل‌آویو و تهران گفت: ما به سمت بحران کشانده نمی‌شویم، ما به سمت بحران مسابقه گذاشته‌ایم».

او گفت: «ما شاهد حوادث جدا از یکدیگر نیستیم - ما در مسیر امکان یک هرج و مرج حرکت می‌کنیم».

آنتونیو گوترش افزود: «گسترش این درگیری ممکن است آتشی را شعله‌ور کند که هیچ‌کس نتواند آن را کنترل کند. نباید اجازه دهیم که چنین اتفاقی روی دهد».

دومین نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، در یک هفته گذشته درباره جنگ اسرائیل و ایران، و بررسی ابعاد آن صبح جمعه ۳۰ خرداد به وقت محلی ( نیویورک) آغاز شد.

در همین نشست، دوروتی شی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، گفت اسرائیل حق دفاع از خود را دارد و آمریکا در کنار اسرائیل می‌ایستد. خانم شی گفت ایران تمامی مواد و ابزار رسیدن به بمب اتمی را در اختیار داشت.

او گفت حکومت ایران می‌خواهد از طریق تنش‌آفرینی با آژانس و شلیک موشک به همسایگان به اهداف خود برسد؛ «دیگر بس است... رهبری
ایران باید کار لازم را انجام دهد».


۱۸:۳۴ ۳۰.۳.۱۴۰۴

نگرانی شدید رافائل گروسی از عواقب اتمی درگیری ایران و اسرائیل

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه در نشستی در شورای امنیت سازمان ملل با ابراز نگرانی شدید از عواقب درگیری نظامی اسرائیل و ایران، هشدار داد که اگر تأسیسات هسته‌ای بوشهر هدف قرار گیرد می‌تواند به شدت خطرناک باشد.

او گفت کشورهای زیادی (در منطقه) امروز با من تماس گرفتند (اشاره به نگرانی کشورهای حوزه خلیج فارس)، و ما می‌گوییم که تشعشعات در بوشهر ممکن است خطرناک باشد.

رافائل گروسی اضافه کرد که وارد شدن آسیب به یک سایت از مجمموعه تأسیسات تحقیقاتی هسته‌ای در تهران نیز ممکن است خطرات جدی داشته باشد.

آقای گروسی گفت که یک مقام اسرائیلی روز پنج‌شنبه گفته بود که تأسیسات بوشهر هدف اسرائیل قرار گرفته، اما خود این مقام اسرائیلی بعدا حرفش را تصحیح کرد و گفت می‌داند که این یک موضوع مهم است.

رافائل گروسی از مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین از طریق ویدئو کنفرانس به اعضای شورای امنیت در نیویورک گزارش می‌داد.

او گفت حملات انجام شده اسرائیل به سایر تأسیسات هسته‌ای ایران در روزهای گذشته فعلا خطر تشعشعات رادیواکتیویته در پی نداشته است.

به گفته آقای گروسی، آژانس منظما در گزارش‌های خود به سازمان ملل گفته که مرکز غنی‌سازی نطنز که دو سالن دارد، در بخش فوقانی آن در حمله ۲۳ خرداد آسیب دید و حمله دیگر که بعدا انجام شد، هم سالن بالایی و هم سالن تحتانی را هدف قرار داد اما بررسی‌ها نشان داده که تشعشعات در این منطقه وجود ندارد ولی بر اثر احتمال نشت ممکن است خطرات جدی در داخل سالن به بار آید.

از مدت‌ها پیش کارشناسان هسته‌ای گفته بودند که هر گونه حمله به محل گاز اورانیوم هگزافلوراید ذخیره شده ممکن است به پراکنده شدن سموم شیمیایی و سطح تشعشعات آلفا منجر شود که در فضای محل باقی خواهد ماند.

رافائل گروسی در این سخنان تأکید کرد که آژانس در نطنز نگران خطرات ناشی از بحران شیمیایی است.

وی افزود در فردو هنوز خطری وجود ندارد.

گروسی گفت که در سایت اصفهان چهار بخش تأسیسات هسته‌ای هدف اسرائیل قرار گرفته ولی در بیرون از این مناطق تشعشعات نگران کننده ثبت نشده است.

مدیرکل همچنین گزارش داد که تأسیسات آب سنگین اراک هدف قرار گرفته و در آنجا نیز خطر تشعشعات ثبت نشده است.

او یادآور شد که یکی از سایت‌های هسته‌ای در تهران آسیب دید.

به گفته گروسی، سایت کرج هم که قطعات سانتریفیوژ در آن ساخته می شد هدف قرار گرفته ولی در سایت یادشده در تهران و همچنین در کرج تشعشعات خطرناک ثبت نشده است.

مدیرکل آژانس انرژی اتمی گفت آژانس در مورد تمامی این تأسیسات گزارش به‌روز ارائه خواهد کرد.

او تأکید کرد که امنیت بازرسان آژانس در ایران اولویت دارد و سازمان ملل باید امنیت بازرسان را تأمین کند.

آقای گروسی اظهار داشت که خود او آماده سفر به منطقه (ایران) برای حفاظت از بازرسان و اطمینان از درستی روند امور است زیرا «باید راههای درست ارتباط با طرفین را حفظ کرد». او از طرف ایرانی خواست به گفت‌وگوی سازنده با آژانس روی آورد و «می تواند هر ساعتی در شبانه‌روز که می خواهد با ما تماس بگیرد».

مدیرکل گفت «تلاش برای دستیابی به راهکار دیپلماتیک برای اطمینان از عدم دسترسی ایران به سلاح هسته ای اهمیت دارد».

۱۷:۵۹ ۳۰.۳.۱۴۰۴

حمله هوایی و انفجار در اهواز

عصر روز جمعه ۳۰ خرداد گزارش‌هایی از حملۀ هوایی و انفجار از شهر اهواز در جنوب ایران منتشر شد.


۱۷:۵۳ ۳۰.۳.۱۴۰۴

عراقچی حمله اسرائیل به ایران را «خیانت به دیپلماسی» دانست

وزیر امور خارجه ایران، روز جمعه حملات اسرائیل به جمهوری اسلامی را به عنوان «خیانت» به تلاش‌های دیپلماتیک با ایالات متحده محکوم کرد.

عباس عراقچی در عین حال گفت که قرار بود تهران و واشینگتن یک «توافق امیدبخش» در مورد برنامه هسته‌ای ایران تنظیم کنند.

وزیر امور خارجه ایران این اظهارات را، پیش از دیدار با همتایان اروپایی خود، درنشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو ایراد کرد و گفت: «ما در میانه یک روند در حال انجام دیپلماتیک، مورد حمله قرار گرفتیم».

در همین حال، به گزارش رویترز، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد در ژنو «اعتراض شدید» خود را به سخنرانی وزیر خارجه ایران در شورای حقوق بشر ابراز کرد.

دانیل مرون در نامه‌ای خطاب به یورگ لابر، رئیس شورا، نوشت: «دادن تریبون به وزیر امور خارجه ایران در این نهاد، همچنان اعتبار شورا را تضعیف می‌کند و خیانت آشکاری به قربانیان بی‌شمار این رژیم در سراسر جهان است».

عباس عراقچی پیش از این نشست با همتایان اروپایی خود گفته بود: تا زمانی که اسرائیل به حملات خود به ایران ادامه دهد، کشورش «هیچ چیزی برای بحث» با ایالات متحده ندارد، اما از گفت‌وگو با دیگر کشورها استقبال می‌کند.

۱۷:۴۶ ۳۰.۳.۱۴۰۴

رادیوفردا، بار دیگر سوار بر امواج کوتاه رادیویی

شما می‌توانید از روز جمعه، ۳۰ خردادماه، بار دیگر از طریق امواج کوتاه رادیویی یا همان SW برنامه‌های رادیوفردا را دنبال کنید

۱۷:۴۵ ۳۰.۳.۱۴۰۴

قطعی اینترنت در ایران از دو روز گذشت

نت‌بلاکس، نهاد ناظر بر جریان اینترنت در جهان، عصر جمعه در هشتمین روز از جنگ اسرائیل و ایران اعلام کرد که قطعی اینترنت در ایران از ۴۸ ساعت فراتر رفته است.

داده‌های ثبت شده این نهاد نشان داد که ایران در دو شبانه‌روز گذشته آف‌لاین بوده و این وضعیت مردم را از تماس با عزیزان خود محروم کرده و شهروندان از وضعیت درگیری با اسرائیل بی‌اطلاع هستند.

نهادهای حقوق بشری و فعالان حقوق بنیادین انسان خاموشی دیجیتال ایران را که از پس از اعتراضات آبان سال ۹۸ در این سطح سابقه نداشته، کوششی از سوی جمهوری اسلامی ایران برای مهار اعتراضات احتمالی مردم ایران علیه حکومت دانسته و آن را محکوم کرده‌اند. این نهادها تأکید دارند که این خاموشی جان مردم را به خطر می‌اندازد.

ارتش اسرائیل پنج‌شنبه شب یک هشدار دیگر تخلیه را برای منطقه‌ای در شمال ایران در حالی صادر کرده بود که اینترنت کاملا از دسترس مردم خارج شده است.

با این حال، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در تهران روز جمعه بار دیگر قطعی اینترنت را به «ملاحظات امنیتی» در شرایط جنگی ربط داده و آن را موجه جلوه داد.

۱۶:۵۱ ۳۰.۳.۱۴۰۴

دومین حمله ایران در روز جمعه مردم را راهی پناهگاه‌ها کرد

دومین حمله موشکی ایران به اسرائیل در عصر جمعه، ۳۰ خرداد مردم را در شهرهای مرکزی اسرائیل شامل تل‌آویو و شهرک‌های اقماری آن، اورشلیم، شهرهای واقع در «نِگب» در جنوب این کشور و همچنین بندر شمالی حیفا راهی پناهگاه کرد.

گزارش‌های اولیه حاکی است یک پسر ۱۶ ساله و یک مرد ۵۰ ساله در حیفا بر اثر اصابت یک موشک شدیدا زخمی شده و سه تن دیگر در این شهر سطحی جراحت برداشتند. به گفته شبکه کان، محلی در حیفا که موشک به آن اصابت کرد، جایی است که گروه حزب‌الله نیز در طول جنگ یک ساله خود با اسرائیل، بارها به سوی آن راکت‌پرانی کرده بود.

به گفته اِران زینگر، گزارشگر کان در حیفا، در نزدیکی این محل یک دارایی مهم اسرائیل قرار دارد که ایران از مدت‌ها پیش گفته بود در صورتی که اسرائیل به ایران حمله کند، این مکان را در سیبل اهداف خود دارد. این شبکه به نام این مکان اشاره نکرد اما تأکید داشت که موشک به نزدیکی آن اصابت کرده است.

یک مدرسه نیز که بسته بود، در حمله موشکی عصر جمعه در مرکز اسرائیل آسیب دیده است.

امدادگران و نیروهای نجات و پلیس برای بررسی بیشتر اوضاع راهی محل‌های اصابت موشک‌ها شده‌اند. به نوشته یدیعوت آحرونوت، این حمله شامل حدود ۲۰ فروند موشک از ایران بود.

حمله بامدادی صبح جمعه هفت تن را در ساختمانی مسکونی در شهر بئرشبع زخمی کرد.

۱۶:۳۷ ۳۰.۳.۱۴۰۴

ارتش اسرائیل از شلیک دوباره موشک‌ها از ایران خبر داد

ارتش اسرائیل بعدازظهر روز جمعه در بیانیه‌ای از شلیک دوباره موشک‌های ایران به سمت این کشور خبر داد.

در بیانیه ارتش اسرائیل آمده است که در کار رهگیری موشک‌هاست.

آژیر خطر در سرتاسر اسرائیل به گفته ارتش این کشور به صدا درآمده است.

رویترز از صدای انفجار بر فراز آسمان اورشلیم و تل‌آویو خبر داده است.

ارتش اسرائیل در برآوردهای اولیه خود برخورد موشک با تل‌آویو، حیفا و نقب را تأیید کرده است.

۱۶:۰۶ ۳۰.۳.۱۴۰۴

فرانسه می‌گوید پیشنهاد به ایران انجام «مذاکرات همه‌جانبه» است

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، ساعاتی قبل از آغاز یک نشست دیپلماتیک سرنوشت‌ساز در سوئیس، گفت که فرانسه، آلمان و بریتانیا آماده ارائه پیشنهادی به ایران برای «مذاکرات کامل» هستند.

امانوئل مکرون گفت: «بازگشت به مذاکرات باید کاملاً در اولویت قرار گیرد، از جمله در مورد موضوع هسته‌ای - حرکت به سمت غنی‌سازی صفر، موشک‌های بالیستیک برای محدود کردن توانایی‌ها و ظرفیت‌های ایرانی‌ها و تأمین مالی تمامی گروه‌های تروریستی که منطقه را بی‌ثبات می‌کنند».

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که وزیر خارجه ایران گفته است که موضوع گفت‌وگوها مسئله هسته‌ای و مسائل منطقه است. عباس عراقچی تصریح کرد: در مورد موضوع موشکی با هیچ کس هیچ گفت‌وگویی نداریم.

به گفته رئیس جمهوری فرانسه، ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه این کشور، و همتایان آلمانی و بریتانیایی او، یک «پیشنهاد برای مذاکرات کامل: دیپلماتیک و فنی» را به ایران ارائه خواهند کرد.

قرار است این نشست بین سه کشور اروپایی و ایران در ساعت ۳ بعدازظهر به وقت محلی (به وقت تهران۴:۳۰) در شهر ژنو سوئیس آغاز شود.

۱۴:۲۹ ۳۰.۳.۱۴۰۴

آن‌چه از «تسلیم بی‌قیدوشرط» و تأثیر آن بر تاریخ معاصر می‌دانیم

رئیس‌جمهور آمریکا در روز سه‌شنبه ۲۷ خرداد، بعد از تهدید رهبر جمهوری اسلامی و اعلام این‌که محل اختفای او را می‌داند، در پستی دو کلمه‌ای در شبکه اجتماعی خودش، تروث سوشیال، خطاب به جمهوری اسلامی نوشت: «تسلیم بی‌قیدوشرط»

این عبارت ریشه در جنگ داخلی آمریکا دارد و در قرن بیستم، به‌ویژه در جنگ جهانی دوم، به ابزاری کلیدی در سیاست خارجی آمریکا بدل شد.

این مطلب را در لینک زیر بخوانید.



بیشتر

XS
SM
MD
LG