لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴ تهران ۱۱:۱۸

تأثیر جنگ در غزه بر احساس ناامنی در جوامع مسلمان و یهودی ایالات متحده


پیامدهای جنگ در غزه جوامع مسلمان و یهودی در ایالات متحده هم را بی‌نصیب نگذاشته است.

پیشتر رهبران مؤسسات یهودی آمریکا خواستار حمایت بیشتر امنیتی شده‌ بودند و حالا رهبران مسلمان در ایالت‌های تگزاس و کالیفرنیا اقدامات امنیتی برای محافظت از اماکن مقدس و اعضای جامعهٔ خود را افزایش داده‌اند.

به‌گزارش آسوشیتدپرس، این اتفاقات در فضایی رخ می‌دهد که بسیاری از مسلمانان آمریکایی آن را «ملتهب» توصیف می‌کنند؛ فضایی ناشی از تبعات جنگ غزه که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ با حملهٔ گروه افراطی حماس به اسرائیل و کشتن بیش از ۱۲۰۰ نفر آغاز شد و در ۲۱ ماه اخیر به کشته شدن ده‌ها هزار فلسطینی و ویرانی گسترده در غزه انجامیده است.

ادوارد احمد میچل، معاون شورای روابط اسلامی-آمریکایی، این دو سال اخیر را برای مسلمانان آمریکایی «بسیار سخت» خوانده و به آسوشیتدپرس گفته است تصاویر مداوم از مرگ، ویرانی و گرسنگی در غزه، همراه با افزایش اسلام‌هراسی و نفرت‌پراکنی ضد فلسطینی، آسیب‌های زیادی وارد کرده است.

او به یکی از فجایع ناشی از این نفرت‌پراکنی اشاره کرد: قتل یک کودک فلسطینی آمریکایی شش‌ساله به دست مردی در ایالت ایلینوی و مجروح شدن مادر این کودک در جریان یک حمله ناشی از نفرت.

نگرانی، ناامیدی و واکنش‌ها

اخیراً مواردی از خرابکاری و کشیدن گرافیتی روی دیوار چند مسجد در ایالت‌های تگزاس و کالیفرنیا به نگرانی و ناامیدی در میان مسلمانان دامن زده است؛ هرچند این رویدادها برای بسیاری غیرمنتظره نبوده است.

یک عضو هیئت‌مدیره مسجد نوسس در آستین تگزاس می‌گوید: «از اکتبر ۲۰۲۳، شاهد افزایش اسلام‌هراسی بوده‌ایم… این لفاظی‌های ضد فلسطینی و ضد مهاجر، به رخدادهایی مثل این ختم می‌شود.»

در دوربین‌های امنیتی مسجد نوسس فردی دیده می‌شود که صورتش را تا حدی پوشانده و در حال کشیدن نماد ستاره داوود روی دیوار مسجد است.

دفتر محلی شورای روابط اسلامی-آمریکایی در آستین می‌گوید دو مسجد دیگر نیز در همان شب مورد حملهٔ مشابهی قرار گرفته‌اند. این اقدامات به‌عنوان بخشی از «الگوی نگران‌کننده حملات ناشی از نفرت» توصیف شده و درخواست افزایش گشت‌های امنیتی و اقدامات حفاظتی داده شده است.

در کالیفرنیا نیز بر دیوار بیرونی مرکز اسلامی جنوب کالیفرنیا گرافیتی با نماد ستاره داوود کشیدند.

پلیس لس‌آنجلس تحقیق درباره جرم ناشی از نفرت را آغاز کرده، گشت‌های خود را افزایش داده، اما هنوز مظنونی شناسایی نکرده است. پلیس آستین در این باره اطلاع‌رسانی نکرده است.

عبدالغنی گفت که مسجد نوسس از سال گذشته و پس از سه مورد خرابکاری از جمله پرتاب سنگ، دوربین‌های امنیتی بیشتری نصب کرده و پس از اتفاقات ماه مه، نگهبانی شبانه نیز به سیستم حفاظتی افزوده شده است.

افزایش گزارش‌ها و نگرانی‌های گسترده‌تر

بر اساس گزارش شورای روابط اسلامی-آمریکایی، در سال ۲۰۲۴، این شورا بیش از هشت هزار و ششصد شکایت دریافت کرده که بالاترین آمار ثبت‌شده از سال ۱۹۹۶ تاکنون است.

بیشترین شکایات مربوط به تبعیض در محیط کار بوده‌اند. در گزارش این نهاد، از دولت جو بایدن انتقاد شده که «برای دومین سال متوالی، نسل‌کشی در غزه که با حمایت بایدن ادامه یافت، موجی از اسلام‌هراسی را در ایالات متحده رقم زد.»

مقامات اسرائیلی اتهام «نسل‌کشی» در غزه را به‌شدت رد کرده‌اند. طبق آمار وزارت بهداشت غزه، تاکنون بیش از ۵۹ هزار فلسطینی در این جنگ کشته شده‌اند، در حالی که حمله اولیه حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ جان حدود ۱۲۰۰ نفر را گرفت و حدود ۲۵۰ نفر نیز گروگان گرفته شدند.

افزایش تنش‌ها و نگرانی‌ها در سراسر آمریکا

این جنگ به افزایش تنش‌ها در دانشگاه‌ها، خیابان‌ها و فضای سیاسی آمریکا هم دامن زده است. هم گروه‌های مدافع حقوق مسلمانان و هم یهودیان از افزایش آزار و تبعیض علیه اعضای جوامع‌شان گزارش داده‌اند.

در نظرسنجی مرکز پژوهشی Pew، که یک نهاد پژوهشی غیرانتفاعی و غیرحزبی مستقر در ایالات متحده است، در فوریه سال پیش میلادی، ۷۰ درصد مسلمانان و نزدیک به ۹۰ درصد یهودیان آمریکایی گفته‌اند پس از آغاز جنگ، احساس افزایش تبعیض علیه خود کرده‌اند.

رهبران مؤسسات یهودی آمریکا نیز خواستار حمایت بیشتر امنیتی شده‌اند، به‌ویژه پس از حمله با کوکتل مولوتوف به تظاهرات حامی گروگان‌های اسرائیلی در کلرادو که یک کشته و چند زخمی بر جای گذاشت، و همچنین تیراندازی مرگبار به دو کارمند سفارت اسرائیل در مقابل موزه یهودیان در واشینگتن. هر دو حمله اوائل خرداد گذشته رخ داد.

در صحنهٔ سیاسی، به‌گفتهٔ آسوشیتدپرس، حمایت دولت آمریکا از اسرائیل بسیاری از رأی‌دهندگان طرفدار فلسطین را در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ دلسرد کرد. در دانشگاه‌ها نیز بحث‌هایی داغ درباره مرز بین آزادی بیان و نفرت‌پراکنی در جریان است.

حتی درون جامعهٔ یهودیان آمریکا هم اختلافاتی درباره تعریف دقیق «یهودستیزی» و این‌که آیا انتقاد از سیاست‌های اسرائیل و صهیونیسم باید در این تعریف بگنجد یا نه، به وجود آمده است.

حمایت و همدلی میان جوامع

با وجود نگرانی‌ها، برخی رهبران مسلمان از حمایت دیگر گروه‌ها قدردانی کرده‌اند. سلام المرایاتی، رئیس شورای عمومی مسلمانان آمریکا، گفته است: «بهترین آمادگی همان کاری بود که در لس‌آنجلس انجام دادیم؛ کنار هم ایستادن با متحدان‌مان و حمایت متقابل.»

جوامع مسلمان و یهودی و دیگر ادیان، در یک اقدام نمادین و عملی، با هم جمع شدند تا گرافیتی‌های ضد مسلمانان را پاک کنند و مساجد را تمیز کنند و فضای همدلی را بازسازی نمایند.

در تگزاس نیز مراسمی در مسجد نوسس با حضور همسایگان، مسیحیان و یهودیان برای پاکسازی آثار خرابکاری و زیباسازی محوطه برگزار شد.

شیماء زیان، عضو شورای روابط اسلامی-آمریکایی، گفت: «خیلی زیبا بود. باز کردن درها و دل‌ها و دعوت از دیگران برای بازسازی اعتماد بسیار مهم است. این فرصتی عالی بود برای غیرمسلمان‌ها تا عشق و حمایت‌شان را نشان دهند.»

XS
SM
MD
LG