لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۷ تیر ۱۴۰۴ تهران ۱۵:۳۴
پزشکیان دو هفته پیش در گفت‌وگو با تاکر کارلسون گفت اسرائیل سعی در کشتن او داشت
پزشکیان دو هفته پیش در گفت‌وگو با تاکر کارلسون گفت اسرائیل سعی در کشتن او داشت

زنده «دو منبع اطلاعاتی» آمریکا زخمی شدن پزشکیان در حملات اسرائیل را تأیید کردند

به‌روز شده

پوشش زندۀ خبرهای درگیری و جنگ اسرائیل و ایران که بامداد ۲۳ خرداد با حملات گستردهٔ هوایی اسرئیل آغاز شد و همچنان در وضعیت آتش‌بس شکننده قرار دارد.

۱۵:۲۵

«دو منبع اطلاعاتی» آمریکا زخمی شدن پزشکیان در حملات اسرائیل را تأیید کردند

«دو منبع اطلاعاتی» آمریکا شامگاه پنجشنبه به شبکه سی‌بی‌اس گفتند گزارش رسانه‌های ایران از زخمی شدن رئیس‌جمهور ایران در حمله اسرائیل به ایران «درست است».

خبرگزاری‌های فارس و ایرنا این هفته گزارش دادند که محل نشست محرمانه شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در روز چهارم از جنگ اسرائیل و ایران، دوشنبه ۲۶ خرداد، هدف بمباران اسرائیل قرار گرفت و آقای پزشکیان و شمار دیگری از مسئولان حاضر در نشست هنگام تلاش برای خروج از دریچه اضطراری، آسیب جزئی دیدند.

مسعود پزشکیان دو هفته پیش در گفت‌وگو با تاکر کارلسون، مجری آمریکایی، گفت «نه آمریکا، بلکه اسرائیل» سعی در کشتن او داشت، اما شکست خورد.

این منابع نگفتند که این کشور چگونه از زخمی شدن مسعود پزشکیان آگاه شده بود. در آن روز، دونالد ترامپ نشست سران گروه هفت در کانادا را به‌سرعت ترک کرده و به واشینگتن بازگشته بود.

مقامات اسرائیل در مورد بمباران هدفمند محل نشست محرمانه شورای عالی امنیت ملی هنوز اظهارنظر نکرده‌اند.

نورنیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت کشور، در گزارش این حمله نوشت جلسۀ این شورا «در مکانی کاملاً امنیتی و حفاظت‌شده در غرب تهران» در حال برگزاری بود و این حمله ضمن هدف قرار دادن ورودی‌ها و خروجی‌های محل جلسه، زنگ خطر تازه‌ای را در سطح عالی‌ترین نهادهای امنیتی ایران به صدا درآورد.

نورنیوز همچنین افزود «به‌رغم آن‌که مسیرهای اضطراری برای خروج پیش‌بینی شده بود، رئیس‌جمهور در جریان تخلیه دچار جراحات سطحی شد و برخی دیگر از اعضا نیز با مشکلات تنفسی خفیف روبرو شدند. این نشان می‌دهد که مهاجمان به‌طور خاص به سازوکارهای خروج اضطراری نیز آگاه بوده‌اند».

روز ۲۶ خرداد ویدئویی از حملات سنگین اسرائیل به نقطه‌ای در شهرک باقری چیتگر منتشر و بسیار پربازدید شد. برخی رسانه‌های ایران اخیراً اعلام کردند که آن تصاویر مربوط به همین حمله بوده است.

با این حال، شبکۀ خبر صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، سه روز پس از این حمله، تصاویر آن را با عنوان حملۀ موشکی سپاه پاسداران به اسرائیل پخش کرده بود.

۱۳:۲۲

گزارش محمد نوری‌زاد از برهنه کردن زنان در زندان بزرگ تهران

محمد نوری‌زاد، فعال مدنی زندانی، با انتشار یک فایل صوتی از زندان تهران بزرگ (فشافویه) از تجمع زندانیان سیاسیِ این زندان در اعتراض به برهنه کردن زنان زندانی خبر داد.

در این فایل صوتی که روز پنج‌شنبه ۲۶ تیر منتشر شده، آقای نوری‌زاد می‌گوید که زندانیان زن روز چهارشنبه پیش از ملاقات با خانواده‌های خود به شکل «وقیحانه» و کاملا «برهنه» مورد بازرسی بدنی قرار گرفته‌ بودند.

او رفتار مسئولان زندان تهران بزرگ را از مصادیق «تجاوز جنسی» برمی‌شمارد و در عین حال آنان را به وارد کردن انواع مواد مخدر به داخل زندان متهم می‌کند.

آقای نوری‌زاد در پیام خود همچنین به یک دختر زندانی ۱۳ ساله اشاره می‌کند که به دلیل شوک ناشی از برهنه شدن توسط بازرسان، در جریان ملاقات با پدرش بی‌وقفه گریه می‌کرده است.

پیش از آقای نوری‌زاد، پیام باستانی، دیگر زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ، در یک پیام صوتی ضمن اشاره به برخورد زنندۀ مأموران با خانواده‌های زندانیان در هنگام ملاقات، به موضوع برهنه کردن زنان زندانی اشاره کرده بود.

۱۱:۵۰

بیانیه ۱۷ فعال مدنی در ایران برای برگزاری رفراندوم

۱۷ نفر از فعالان مدنی و سیاسی در ایران خواستار برگزاری «رفراندوم آزاد، شفاف و با نظارت نهادهای مستقل بین‌المللی برای تشکیل مجلس مؤسسان در راستای شکل‌گیری دولت ملی و فراگیر به‌منظور گذار دموکراتیک» شدند.

این فعالان مدنی در بیانیه خود که جمعه ۲۷ تیر منتشر شد، همچنین با تأکید بر این‌که خود می‌دانند «هیچ نظام استبدادی داوطلبانه تن به برگزاری رفراندوم نمی‌دهد»، از گروه‌ها و کنشگران مستقل سیاسی، مدنی و فرهنگی خواسته‌اند تا «با هم‌اندیشی، همبستگی و پیوستگی در مبارزه و استفاده از تمام ظرفیت‌های نافرمانی مدنی»، زمینه را برای احقاق حق تعیین سرنوشت مردم از طریق رفراندوم فراهم کنند.

این فعالان مدنی در توضیح دلیل خود برای درخواست رفراندوم نیز نوشته‌اند وظیفۀ تاریخی و ملی خود می‌دانند راهی به برای نجات ایران بگشایند؛ «راهی که نه سازش و هم‌راهی با حاکمان داخلی و استبداد است و نه از مسیر جنگ و اتکا به قدرت‌های خارجی می‌گذرد».

ابوالفضل قدیانی، پرستو فروهر، حاتم قادری، حسین رزاق، سعید مدنی، صدیقه وسمقی، عباس صادقی، عبدالله مومنی، عبدالفتاح سلطانی، عطاءالله شیرازی، محمدرضا فقیهی، محمد سیف‌زاده، منظر ضرابی، مهدی محمودیان، نرگس محمدی، نسرین ستوده و فریبا هشترودی امضاکنندگان این بیانیه‌اند.

پیشتر، ۲۰ تیرماه، میرحسین موسوی نیز با انتشار بیانیه‌ای از زندان خانگی، با تأکید بر این‌که «ساختار کنونی نظام نماینده همهٔ ایرانیان نیست»، بار دیگر خواستار برگزاری رفراندوم برای تأسیس مجلس مؤسسان قانون اساسی شده بود.

۱۱:۱۸

پرس‌تی‌وی به‌نقل از یک مقام سیاسی تهران: وارد هیچ مذاکره جدیدی در چارچوب یا دستورکار قبلی نخواهیم شد

پرس‌تی‌وی، شبکه خبری انگلیسی‌زبان وابسته به صداوسیما، می‌گوید یک مقام ارشد سیاسی ایران درباره ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا گفته است «باید تضمین‌هایی دریافت کنیم مبنی بر این‌که آقای ویتکاف واسطه‌ای برای رسیدن به راه‌حل است، نه آتش‌افروزی برای جنگ».

این شبکه روز پنجشنبه ۲۶ تیر به‌نقل از این «مقام سیاسی» که نامش را اعلام نکرد، افزود: «ارائه چنین تضمین‌هایی بسیار دشوار است، اما ما آماده‌ایم یک بار دیگر فرصت بدهیم و به آن‌چه آمریکا در این‌باره می‌گوید گوش کنیم و اقدامات عملی آن را ببینیم.»

پرس‌تی‌وی می‌گوید این مقام سیاسی همچنین تأکید کرده که تهران «از مذاکرات پیشین درس گرفته» و به همین دلیل «وارد هیچ مذاکره جدیدی با ایالات متحده در چارچوب یا دستورکار قبلی نخواهد شد».

براساس این گزارش، «توجه جدی به برنامه هسته‌ای و سلاح‌های کشتار جمعی اسرائیل، مجازات رسمی اسرائیل و پرداخت غرامت به ایران» از دیگر شرایطی است که این مقام سیاسی به‌عنوان «شرایط اصلی برای مذاکره» مطرح کرده است.

این گزارش در حالی منتشر شده که عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، در تازه‌ترین اظهاراتش گفته است «هر دور جدیدی از مذاکرات فقط زمانی ممکن خواهد بود که طرف مقابل برای یک توافق هسته‌ای عادلانه، متوازن و مبتنی بر منافع متقابل آمادگی داشته باشد».

تهران و واشینگتن از اواخر فروردین امسال مشغول مذاکره با هم با میانجی‌گری عمان بودند، اما این مذاکرات به درازا کشید و پیش از آن‌که توافقی حاصل شود، اسرائیل حملات هوایی به تأسیسات هسته‌ای و نظامی ایران را آغاز کرد.


۱۰:۴۸

گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر

وزارت خارجه مصر اعلام کرد بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه این کشور، در تماس با همتای ایرانی خود، عباس عراقچی، بر «اهمیت تلاش‌ها برای پیشبرد راه‌کارهای مسالمت‌آمیز» و «از سرگیری مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران» گفت‌وگو کرد.

این گفت‌وگو شامگاه پنج‌شنبه ۲۶ تیر و به درخواست عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر، انجام شد.

گزارش وزارت خارجه مصر حاکی است که وزیر خارجه این کشور همچنین با استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، و رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، درباره پرونده هسته‌ای ایران و لزوم ازسرگیری تماس‌های دیپلماتیک گفت‌وگو کرده است.

مصر که متحد آمریکا است و از حدود نیم قرن پیش با اسرائیل دارای پیمان کامل صلح است، پیش از جنگ اخیر اسرائیل و ایران نیز تماس با مقامات تهران را افزایش داده بود.

عباس عراقچی در گفت‌وگو با همتای مصری خود، در اشاره به درگیری‌های روزهای گذشته در سوریه، بر لزوم اتخاذ «موضع واحد» از سوی کشورهای منطقه برای مقابله با «تجاوزگری» اسرائیل تأکید کرده و آقای عبدالعاطی گفته است که مصر حامی سوریه یکپارچه است.

در این میان، روزنامه العربی الجدید، چاپ قطر، روز جمعه ۲۷ تیر نوشت که مصر زیر فشار است تا در پیمان‌های صلح ابراهیم «نقش فعال‌تری» ایفا کند.

این روزنامه افزود پیمان‌های ابراهیم بخشی از «چشم‌انداز آمریکا برای تقویت امنیت و اقتصاد خاورمیانه است که در آن اسرائیل نیز به عنوان یک شریک راهبردی در مقابله با چالش‌های منطقه‌ای و در وهله نخست چالش‌های ناشی از ایران قرار دارد».

۰۹:۴۵

ابهام در علت خاموش شدن خودروهای ریاست‌جمهوری در جاده

سخنگوی صنف جایگاه‌داران خبر فروش بنزین مخلوط با آب به خودروهای حامل مسعود پزشکیان و محافظانش در سفر زمینی به سمت تبریز را رد کرد و گفت این مسئله باید از جنبه‌های دیگری «از جمله مسائل فنی و حفاظتی» بررسی شود.

پیش‌تر، ‌مصطفی مولوی، بازرس ویژه ریاست‌جمهوری، گفته بود در جریان سفر غیررسمی حدود دو هفته پیش مسعود پزشکیان به تبریز، سه خودرو حامل او و محافظانش به‌دلیل دریافت بنزین مخلوط با آب در استان قزوین در نیمه راه خاموش شدند که دلیل آن سوخت بنزین بی‌کیفیت و مخلوط با آب بوده است.

به‌گفته آقای مولوی، در پی این ماجرا، رئیس‌جمهور کشور با تاکسی عازم تبریز شد.

در واکنش به این موضوع، ابتدا شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد «نمونه‌گیری از تمام نازل‌های سوخت‌گیری این جایگاه در تاریخ‌های اول، ششم، شانزدهم و هفدهم تیرماه نشان می‌دهد هیچ‌گونه انحرافی در کیفیت یا کمیت فرآورده‌های عرضه‌شده وجود ندارد».

و حالا رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاه‌داران، به خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، گفته است «در همان روز بیش از یک هزار خودرو در جایگاه مورد ادعا سوخت‌گیری کرده‌اند و هیچ شکایتی توسط مالکان آن خودروها مطرح نشده است».

این مقام صنفی هم چنین تأکید کرده است که «اگر این ادعا درست باشد که هر سه خودرو کاروان رئیس‌جمهور متوقف شده باشند، باید از ابعاد دیگری از جمله مسائل فنی و حفاظتی این مسئله مورد بررسی قرار گیرد».

این در حالی است که به‌گفته سخنگوی صنف جایگاه‌داران، «هیچ شکایتی» هم از سوی نهاد ریاست‌جمهوری در این زمینه «واصل نشده است».

آسمان ایران از روز شروع حملات اسرائیل به ایران در بامداد ۲۳ خرداد بسته و فعالیت فرودگاه‌های کشور نیز متوقف شده بود.

به‌گفته مقامات تهران، اسرائیل در روز چهارم جنگ ۱۲ روزه (دوشنبه ۲۶ خرداد) محل جلسه شورای عالی امنیت ملی با حضور رؤسای سه قوه و دیگر مقامات ارشد جمهوری اسلامی هدف قرار داده و مسعود پزشکیان نیز «در حین خروج از دریچه اضطراری دچار جراحات مختصری در ناحیه پا شد».

۰۳:۱۳

اروپا در تماس با ایران درباره اجرای مکانیسم ماشه تا پایان تابستان هشدار داد

فرانسه، بریتانیا و آلمان به ایران گفته‌اند که خواهان ازسرگیری فوری مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای این کشور هستند و هشدار دادند که اگر «تا پایان تابستان» هیچ گام ملموسی برداشته نشود، تحریم‌های سازمان ملل را دوباره اعمال خواهند کرد.

وزرای خارجه این سه کشور موسوم به «تروئیکای اروپایی» به همراه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنجشنبه ۲۶ تیر برای نخستین بار از زمان حملات هوایی ایالات متحده و اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران و جنگ ۱۲ روزه، با عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، تماس تلفنی برقرار کردند.

در پی این تماس، وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد که اروپایی‌ها به عباس عراقچی اعلام کرده‌اند در صورت عدم پیشرفت ملموس در جهت دستیابی به توافقی درباره برنامه هسته‌ای تهران تا پایان تابستان، مصمم هستند از «مکانیسم ماشه» استفاده کنند.

۰۱:۰۳

تهران گزارش سنتکام درباره ارسال محموله تسلیحات ایرانی برای حوثی‌ها را رد کرد

سخنگوی وزارت خارجه ایران گزارش آمریکا درباره ارسال تجهیزات و مهمات نظامی برای شورشیان حوثی در یمن را رد کرد.

اسماعیل بقائی روز پنجشنبه گزارش فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) درباره توقیف محموله‌ای بزرگ از تسلیحات ایرانی توسط گروه مخالف حوثی‌های یمن را «بی‌اساس» خواند و آن را «در راستای فضاسازی رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران» دانست.

سنتکام روز چهارشنبه اعلام کرد که گروه «نیروهای مقاومت ملی یمن» محموله‌ای «بسیار بزرگ» از تسلیحات ایرانی را که در مسیر ارسال به شبه‌نظامیان حوثی بود، توقیف کرده‌اند.

به گفتۀ سنتکام، نیروهای یمنی بیش از ۷۵۰ تن مهمات و تجهیزات نظامی، از جمله صدها موشک کروز پیشرفته، موشک‌های ضدکشتی و ضدهوایی، کلاهک‌ها و سامانه‌های هدایت، صدها موتور پهپاد، تجهیزات پدافند هوایی، سامانه‌های راداری و تجهیزات ارتباطی را توقیف کردند.

۰۰:۲۰

کاخ سفید می‌گوید گزارش ان‌بی‌سی نیوز درباره نابودی تنها یکی از سایت‌های هسته‌ای ایران نادرست است

کاخ سفید گزارش شبکه ان‌بی‌سی نیوز درباره نابود شدن تنها یکی از سه سایت هسته‌ای ایران بر اثر حملات هوایی آمریکا را نادرست خواند.

آنا کلی، سخنگوی کاخ سفید، روز پنجشنبه در این زمینه به خبرگزاری رویترز گفت: «همان‌طور که رئیس‌جمهور اعلام کرده و کارشناسان نیز تأیید کرده‌اند، عملیات «چکش نیمه‌شب» به‌طور کامل توانمندی‌های هسته‌ای ایران را نابود کرده است.»

شبکه آمریکایی ان‌بی‌سی نیوز ساعاتی پیش‌تر در گزارشی مفصل به‌نقل از پنج مقام فعلی و پیشین ایالات متحده اعلام کرد یکی از سه تأسیسات هسته‌ای ایران که هدف بمباران ایالات متحده قرار گرفت، تقریباً به‌طور کامل منهدم شده، اما آسیب‌ها به دو سایت دیگر در حدی نیست که ایران نتواند در چند ماه آینده غنی‌سازی را در آن‌ها از سر بگیرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در نطقی که ساعاتی پس از بمباران سایت‌های هسته‌ای ایران ایراد کرد، این حملات را «موفقیتی نظامی و تماشایی» خوانده و گفته بود: «تأسیسات کلیدی غنی‌سازی ایران کاملاً و به‌طور کامل نابود شده‌اند.»



۱۷:۳۷ ۲۶.۴.۱۴۰۴

یک سرباز اسرائیلی به دلیل «جاسوسی برای ایران» تفهیم اتهام شد

رسانه‌های اسرائیلی روز پنجشنبه از تفهیم اتهام یک سرباز ارتش این کشور به دلیل «جاسوسی برای ایران» در زمان جنگ ۱۲ روزه با تهران خبر دادند.

روزنامه یدیعوت آحرونوت اعلام کرد که این سرباز اسرائیلی به گرفتن عکس و فیلم از رهگیری موشک‌های شلیک‌شده از سوی ایران و مناطقی که موشک‌ها به آن‌ها اصابت کرده بود، متهم شده است.

او روز پنجشنبه در یک دادگاه نظامی حاضر شد و پس از تفهیم اتهام، قرار بازداشتش تا سه‌شنبه آینده تمدید شد.

شین‌بت، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، در بیانیه‌ای بدون اشاره به نام این سرباز اعلام کرد که او ویدئوهایی از سامانه‌های موشکی اسرائیل و مراکزی که در جنگ ۱۲ روزه هدف حمله موشکی قرار گرفتند، برای ایرانی‌ها ارسال کرده است.

به گفتهٔ این سازمان، «سرباز یاد شده اطلاعات جمع‌آوری‌شده در زمان انجام وظیفهٔ خود در نیروهای دفاعی اسرائیل را نفرستاده است» و افزود که هیچ‌یک از اطلاعات ارائه‌شده به ایران محرمانه نبوده است.

با این حال، بیانیه شین‌بت می‌گوید: «این یک رویداد بسیار جدی محسوب می‌شود که شامل تماس مستقیم بین یک سرباز ارتش اسرائیل و عناصر خارجی دشمن است».

صدور کیفرخواست برای یک شهروند دیگر

همزمان، برای یک زن شهروند اسرائیل به ظن اقدام علیه امنیت ملی در زمان جنگ با ایران کیفرخواست صادر شد.

طهانی ابوسمحان ۳۳ ساله که معلمی از اعراب مسلمان بادیه‌نشین طایفه «ابوقویدر» در منطقه جنوبی بئرشبع است، متهم شده که با «عوامل امنیتی ایران» ارتباط داشته و از پایگاه هوایی «نواتیم» در جنوب این کشور فیلم‌هایی از بلند شدن هواپیماهای جنگنده گرفته و به عامل ارتباطی خود منتقل کرده است.

به گزارش شبکهٔ ۱۲ تلویزیون اسرائیل، بر اساس این کیفرخواست، ابوسمحان همچنین به انجام «مأموریت‌های دیگر» و «اقدامات ضدامنیتی» برای ایران پیش از جنگ اخیر متهم شده است.

این مظنون ماه گذشته بازداشت شد و به طور رسمی متهم شده که در برابر ارائه اطلاعات، از ایران پول گرفته است.

گزارشی از اظهارات دو مظنون جدید در دفاع از خود یا وکلای مدافع آن‌ها منتشر نشده است.

سازمان امنیت داخلی اسرائیل و مرکز دیپلماسی عمومی این کشور روز چهارشنبه یک کارزار ضدجاسوسی بی‌سابقه‌ای را از طریق پخش آگهی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی آغاز کردند که به شهروندان اسرائیل هشدار می‌دهد در برابر «پول آسان» ممکن است «بهای سنگینی» بپردازند و به ۱۵ سال حبس و حتی حبس ابد محکوم شوند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG