حساب توئیتری نازنین بنیادی غیرفعال شد
حساب توئیتری نازنین بنیادی از امضاکنندگان منشور مهسا به دلایل نامشخص غیرفعال شده است.هنوز دلیلی برای غیرفعال شدن حساب وی اعلام نشده و خود او هم توضیحی در این زمینه نداده است.
رادیو فردا تلاش کرد که نظر خانم بنیادی را در این زمینه جویا شود که امکان برقرار تماس با او فراهم نشد.
شش چهره شناخته شده مخالف جمهوری اسلامی، از جمله نازنین بنیادی در ۱۹ اسفند، منشوری با عنوان «همبستگی و سازماندهی برای آزادی ایران» و با نام اختصاری «مهسا» امضا و منتشر کردند.
یک ماه پس از انتشار این منشور، شاهزاده رضا پهلوی، یکی از امضاکنندگان، از عدم اجماع میان دیگر اعضاء برای پیوستن کاندیداهای پیشنهادی خود به منشور خبر داد و گفت که فعالیت خود را «به همکاری با یک گروه محدود نمیکند».
خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، با استقبال از غیرفعال شدن حساب توئیتری نازنین بنیادی، آن را نشانه «فروپاشی سیرک اپوزیسیون» خوانده است.
در همین حال، حسین رونقی فعال سیاسی روز پنجشنبه در واکنش به این خبر، به ستایش از فعالیتهای این بازیگر و فعال مدنی ایرانی-بریتانیایی در جریان اعتراضات سراسری ایران پرداخت و نوشت: «نازنین بنیادی مثل برخی از هنرمندان ایرانی خارج از کشور میتوانست در واکنش به اعتراضات ایران سکوت کند و منفعل باشد اما برای شنیده شدن صدای اعتراض ایرانیان در جهان تلاش کرد».
آقای رونقی افزود: «در حالیکه شبکههای جمهوری اسلامی فضای بینالمللی را تحت کنترل خود داشتند، او و دیگرانی چون او برای شکستن فضا اقدام کردند».
برگزاری کنفرانسی درباره «انقلاب جاری در ایران» در یک دانشگاه کانادا
گروه جامعهشناسی و مردمشناسی دانشگاه کنکوردیا با همکاری موسسه سیمون دوبووار کنفرانسی یکروزه را درباره «انقلاب جاری در ایران» برگزار خواهد کرد.
در این کنفرانس که روز شنبه دوم اردیبهشت (۲۲ آوریل) در دانشگاه کنکوردیا واقع در شهر مونترال کانادا برگزار میشود، تعدادی از جامعهشناسان از اروپا، کانادا و آمریکا، از جمله آزاده کیان، مهرزاد بروجردی، فیروزه کاشانی ثابت و احمدرضا محمدپور یزدی به صورت حضوری یا آنلاین سخنرانی میکنند.
از زمان آغاز اعتراضات سراسری ایران پس از جان باختن مهسا امینی، نشستها و کنفرانسهای متعددی درباره این اعتراضات در سراسر جهان برگزار شده است.
تجمع معترضان در بندرعباس همراه با سردادن شعارعلیه رهبر جمهوری اسلامی
تعدادی از معترضان در بندرعباس شامگاه چهارشنبه، ۲۳ فروردین در خیابان آتش روشن کردند و شعارهایی را علیه حکومت و رهبر جمهوری اسلامی سردادند.
سازمان حقوق بشر ایران: آمار اعدام در ایران در سال ۲۰۲۲، ۷۵ درصد افزایش داشت
بر اساس گزارش تازه سازمان حقوق بشر ایران، آمار اعدام در ایران در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال پیش از آن، ۷۵ درصد افزایش یافته و به بالاترین تعداد سالانه از سال ۲۰۱۵ میلادی رسیده است.
در پانزدهمین گزارش سالانه «سازمان حقوق بشر ایران» که روز پنجشنبه، ۲۴ فروردین، منتشر شد آمده است در سال گذشته میلادی دستکم ۵۸۲ نفر در ایران اعدام شدهاند که این رقم نسبت به آمار سال ۲۰۲۱ که ۳۳۳ تن بوده، ۷۵ درصد افزایش را نشان میدهد.
بر اساس این گزارش، حداقل ۲۸۸ اعدام یعنی ۴۹ درصد از کل اعدامها در سال ۲۰۲۲ در ایران به اتهام قتل صورت گرفته که بالاترین میزان در ۱۵ سال گذشته بوده و حداقل ۲۵۶ مورد یعنی ۴۴ درصد در خصوص اتهامهای مربوط به مواد مخدر انجام شده است.
پیام یک مغازهدار پس از پلمب محل کسبش
توزیع غذا میان نیازمندان به یاد محمدمهدی کرمی
پیام نرگس محمدی: اجازه ندهید حکومت با اعمال حجاب اجباری اقتدار پوشالیاش را نمایش دهد
نرگس محمدی، فعال مدنی و مدافع حقوق بشر، روز پنجشنبه، ۲۴ فروردین، در پیامی از زندان اوین که در صفحه اینستاگرامش منتشر شد حجاب اجباری را «تعرض به زنان و جامعه» دانست و از آنان خواست نگذارند حکومت با اعمال حجاب «اقتدار پوشالیاش را نمایش دهد».
خانم محمدی در این پیام عنوان کرد که مبارزه با حجاب اجباری «در فرایند گذار از جمهوری اسلامی، نه فقط برای احقاق حقوق زنان، بلکه... برای عریان کردن شکست سلطه و سیطره حکومت نه فقط بر تن زن، بلکه بر پیکر جامعه است».
پیام خانم محمدی در حالی منتشر شده که در ادامه فشارهای جمهوری اسلامی بر مخالفان حجاب اجباری، احمدرضا رادان، فرماندهی کل انتظامی ایران، از «برخورد جدی پلیس با کشف حجاب» از روز شنبه، ۲۶ فروردین، خبر داده است.
بازداشت مدیر مسئول دیدهبان ایران
همسر مدیر مسئول «دیدهبان ایران» روز پنجشنبه در توییتر از بازداشت او خبر داد.
به گفته عسل اسماعیلزاده، سعید سیف از روز سهشنبه هفته جاری بازداشت شده و هنوز اطلاعی از او در دست نیست.
واکنش معتمدآریا به آمران به معروف: حجاب فرهنگ ایرانی نیست، من این شکلی هستم
فاطمه معتمدآریا در واکنش به توصیه چند زن حامی حکومت به رعایت حجاب اجباری، میگوید حجاب «فرهنگ ایرانی نیست». او همچنین خواستار «احترام» این افراد به خواسته خود میشود.
در ویدئویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، چند زن جوان در گفتوگو با خانم معتمدآریا از او با عنوان «سلبریتی» و «الگوی خانمهای ایرانی» نام میبرند و در ادامه از او میپرسند که چرا به حجاب که آن را «فرهنگ ایرانی» و «قانون کشور» میخوانند، «احترام» نمیگذارد.
این بازیگر مطرح در پاسخ میگوید که «من سلبریتی نیستم» و میافزاید: «فکر میکنم به من هم که نمیخواهم این حجاب را داشته باشم، باید احترام بگذارید.»
پاسخ خانم معتمدآریا با حمایت شماری از شهروندانی که در محل حضور دارند، روبهرو میشود.
همزمان با افزایش فشارها بر دانشجویان دختر، شماری از تشکلهای دانشجویی در داخل کشور خواستار برگزاری تجمعی برای اعتراض به حجاب اجباری در روز شنبه، ۲۶ فروردین، شدند.
در فراخوانی که از سوی این تشکلها و گروهها منتشر شده است، با اشاره به اجرای طرح موسوم به «تذکر لِسانی» [شفاهی] در دانشگاهها پس از تعطیلات نوروز، از جلوگیری از ورود دانشجویان زن به دانشگاه به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری با عنوان «رفتار وحشیانه» نام برده و هدف از حضور نیروهای حکومتی در محیط دانشگاه «زیر سوال بردن یکی از اساسیترین حقوق دانشجویان» عنوان شده است.
همزمان با ادامه اعتراض مدنی بخش قابل توجهی از زنان از راه کنار گذاشتن حجاب اجباری و افزایش تهدیدهای حکومتی در پاسخ به آنها، فشارها بر دانشجویانی که مقامات جمهوری اسلامی از آنها با عنوان «بیحجاب» یا «بدحجاب» نام میبرند، افزایش یافته است.